Çanakkale'de, Avrupa Birliği'nin finanse ettiği "Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi konferans salonunda yapılan bilgilendirme gününe yaklaşık 120 kurum ve kuruluş katıldı. Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) yürüteceği hibe programı kapsamında, gençlerin istihdam edilebilirliğinin geliştirilmesi, girişimcilik becerilerinin arttırılması ve bu yönde rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, "Bu programın temel hedefi, genç istihdamını destekleyerek ve gençlerin işsizlik oranlarını düşürerek daha çok kişinin istihdamda tutulmasıdır. Hibe programı, Türkiye'deki gençlerin işgücü piyasasındaki temel problemlerini azaltmak amacını taşımaktadır. Türkiye'deki demografik yapı genç nüfus bakımından bazı özelliklere sahiptir. 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfusu Kayıt sistemine göre Türkiye'de ortalama yaş 29,7'dir.Türkiye çalışma yaşındaki nüfusun toplam nüfusa oranının zirveye ulaşacağı bir fırsat penceresine sahiptir. 15-29 yaş arasında işsizlik oranı yüzde 18'dir" dedi.
Çanakkale Vali Vekil Bekir Sıtkı Dağ, hibe programı ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında "Veriler bize gösteriyor ki Türkiye'de genç işsizlik çok fazladır. Bu ve bunun gibi projelerle özellikle gençlerimizin işsizlik sorununu azaltmaya yollarına gidilmelidir. Biz Çanakkale Valiliği olarak ilimizdeki tüm müteşebbislerin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. İl dışından ve il dışından gelen tüm katılımcıları valiliğimiz ve şahsım adına teşekkür ederim" dedi.
(GD-MŞ)

14.01.2013 11:08:57 TSI

Editör: Wan Haber