Akçakoca Meslek Liseleri öğrencileri Girişimcilik ve Kariyer Günleri Panelinde buluştu.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleşen "Liselerde Girişimcilik ve Kariyer Günleri" Projesinin dördüncü paneli Akçakoca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Akçakoca Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Panele konuşmacı olarak VİP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Pirinçcioğlu katıldı.
Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Apaydın yaptığı konuşmasında girişimciliğin öneminden, yapılmakta olan panelin ve benzer faaliyetlerin katma değerinden bahsetti.
TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ise liselerde Girişimcilik ve Kariyer Günleri panel programlarındaki amaçlarının, örnek, rol model, başarılı iş insanlarını öğrencilerle bir araya getirip liseli gençlere girişimciliği anlatarak, kariyer planlaması yapmakta oldukları bu önemli lise döneminde kariyer planlamalarına yardımcı olarak, planlamalarına girişimciliği de katarak, yalnızca iş bulmaya odaklanmamaları aynı zamanda iş kurma odaklı da olmalarını sağlamak olduğunun belirterek, "Bu panel faaliyetimizi bir nevi girişimcilik aşısı olarak da nitelendirebiliriz" dedi.
Panelin konuğu VİP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Pirinçcioğlu "Tecrübelerden Bir Demet" başlıklı sunum yaptı. Sunumunda 40 yıllık tecrübesiyle öğrencilere adeta bir hayat dersi verdi. Girişimciliği çok farklı açılardan anlatarak katılımcılara çok renkli unutulmaz anlar yaşatan Pirinçcioğlu "Girişimciler sadece patron değil, aynı zamanda yöneticilerinde girişimci olması gerekir. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı budur. Gerek siyasette, gerek bürokraside ve gerekse şirketlerde bu ihtiyaç en önemli şekilde var" dedi.
Panelin sonunda Yasemin Pirinçcioğlu'na çeşitli hediyeler verildi.
(AY)

07.01.2013 15:46:05 TSI

Editör: Wan Haber