Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu, İzgören Akademi'nin vermiş olduğu Beden Dili Eğitimi aldılar.
İzgören Akademi'den Kocaeli Bölge Müdürü Yasemin Kaya, Eğitmen Umurt SAV ve Genç Girişiciler Kurulu Üyeleri hazır bulundular. Eğitim içeriğinde iletişimin üç boyutu, ellersin verdiği mesajlar, bacaklar, gözler, iç dünyası güç oyunları, aynalama, yalan, renklerin iş dünyasında kullanımı ve beden dili ve kültürel farklıklar başlıkları yer aldı. Eğitimde iş dünyasında görüşmeler yaparken bedenin nasıl kullanılması gerektiğini, çalışma ortamında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, kılık kıyafetin görüşmelerdeki öneminden ve günlük hayatımızda da beden dilimizi nasıl kullanabileceğinden bahsedildi. Gruplar oluşturularak, takım çalışmaları yapıldı ve gruplar yaptıkları çalışmaları aktardı.
Eğitim Ahmet Şerif İzgören'in "Dikkat Vücudunuz Konuşuyor" adlı Beden Dili kitabının ve sertifikaların katılımcılara verilmesi ile son buldu.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu, İzgören Akademi ortaklığında "Kaplumbağa Terbiyecisi'nin Sırrı" konulu seminer düzenlediler.
Genç Girişimciler Kurulu Beden Dili Eğitimi "Kaplumbağa Terbiyecisi'nin Sırrı" konulu halka açık seminer gerçekleştirildi. Ünlü sanat ve devlet adamı Osman Hamdi Bey'in liderlik ve yöneticiliğe dair tablonun içine gizlediği ipuçlarının paylaşıldığı bir seminerdir. Seminerde Tablonun hikayesi, Terbiyeci ve liderlik arasında bağlantı var mı? Neden kaplumbağalar terbiye edilmeli? Sırtındaki çanağın anlamı ne? Tabloda neden bu renkler kullanılmış? Terbiyeci nerede, nasıl duruyor? Lider nerede, nasıl durmalı? Terbiyecinin bulunduğu odanın özellikleri neler? Çalışan bir kurumdan neler bekliyor? Terbiye etmek için hangi yöntemleri kullanıyor? Bir yöneticinin araçları neler olmalı? Çok boyutlu liderlikle, terbiyeci arasında bir bağ var mı? Kaplumbağalar mutlu mu? Çalışanlar nasıl motive olacaklar? Tablodaki duvarda neler yazıyor? Kurum felsefesi, vizyon-misyon işe yarar mı? Tablodan ses geliyor mu? Liderin nefesi mi? Kurumun sesi mi? Osman Hamdi Bey tüm bunları nasıl yapmış? Başlıkları anlatıldı.
Seminer Eğitmen Umut Sav'a verilen plaket ile son buldu.
(AY)

28.01.2013 15:20:20 TSI

Editör: Wan Haber