“Köyler aydınlansın” projesi kapsamında esnaf ve arkadaşlarından topladıkları kırtasiye ve giyim malzemeleri, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe ve Gevaş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehdi Tekçe’nin de katılımıyla Abalı Köyü İlkokulu’ndaki öğrencilere dağıtıldı. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Akmeşe, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz ümit ediyoruz ki bu tür faaliyetler çoğalır. Okullarımız arasında, büyükler ile küçükler arasındaki kardeşlik bağı gelişir” dedi.

Yaklaşık 300 öğrenciye malzeme dağıtacaklarını belirten Gevaş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehdi Tekçe ise, “Biz kurum olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Gerek köy çocuklarına ve durumu iyi olmayan yaklaşık 300 çocuğumuza kırtasiye ve giyim yardımı yaptık. Bizden desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Nedim Akmeşe olmak üzere katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

İzzettin Şir Anadolu Lisesi öğrencilerinden Serdar Üstün de, Gevaş Gençlik Merkezi’nin yürüttüğü bu projeye arkadaşlarıyla birlikte gönüllü olarak katıldıklarını söyleyerek, “Esnaflardan olsun diğer okullardan olsun topladığımız kırtasiye malzemelerini şu an Abalı köyünde dağıtmaya geldik” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber