Oynadığı ilk maçta 4 gol atarak golcü unvanını alan "gladyatör" lakaplı Gençlerbirliği'nin Belçikalı forvet oyuncu Björn Vleminckx, "Gençlerbirliği'ne gol atmaya ve maçları kazanmaya geldim" dedi.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ve kırmızı-siyahlıların devre arasında kadrosuna kattığı Belçikalı oyuncu Björn Vleminckx yaptıkları ortak açıklamada, transferin detaylarından, Galatasaray'ın Sneijder transferine ve Spor Toto Süper Lig'e kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

BJÖRN VLEMİNCKX: "GENÇLERBİRLİĞİ'NE GOL ATMAYA GELDİM"
250 bin Euro'ya gelmesine rağmen, Medical Park Antalyaspor maçında 4 gol atarak, takımına 900 bin lira kazandırmasını değerlendiren Vleminckx, "Para konusu benim için önemli değil. Bu konu beni ilgilendirmiyor. Ben Gençlerbirliği'ne gol atmaya, maçları kazanmaya ve iyi futbol oynamaya geldim. 4 gol attım ama bu benim için çok da önemli değil, önemli olan 90 dakika sonra maçı kazanmış olmak" dedi.
Adaptasyon sorunu çekmediğini anlatan Belçikalı oyuncu, "Çünkü teknik ekip ve birçok oyuncu benim dilimi konuşabiliyor. Aynı zamanda burada yer alan birçok oyuncu İngilizce de biliyor. O konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Ailem geldi daha da iyi olacağım. Ben her maçta iyi oynamayı, maçı kazanmayı, performansımı her geçen gün yükseltmeyi düşünürüm. Maçta gol atmaktan çok maçı kazanmayı hedefleyen bir oyuncuyum" diye konuştu.

"GOL ATMAYI SEVİYORUM"
"Türkiye ligi kolay bir lig mi?" şeklindeki soruya ise Vleminckx, "Türkiye ligi benim stilime çok uygun bir lig. Yani hızlı oyun ve mücadele bana çok uyuyor. Gol atmayı seviyorum ama önemli olan maçı kazanmak ve 3 puanı almak" cevabını verdi.
Geçmiş dönemlerde Türkiye'ye gelen Hagi, Alex ve son dönemde de Sneijder transferlerini değerlendiren golcü oyuncu Vleminckx, "Bence Sneijder gibi büyük oyuncuların Türkiye'ye gelmesi Spor Toto Süper Lig'in küçük olmadığını, büyüdüğünü, geliştiğini ve kaliteli bir lig olduğunu herkese gösteriyor. Bu hem oyuncular hem de taraftarlar için çok olumlu bir durum" karşılığını verdi.
Türk takımlarından Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yakından tanıdığını anlatan Belçikalı oyuncu, "Onların isimlerini çok iyi biliyorum ve tanıyorum. Aynı zamanda Gençlerbirliği takımını da çok iyi tanıyorum. Luc Nilis geldi, bu kulüpte çalıştı. Hocamız Belçika kökenli, daha önce birçok Belçikalı oyuncu geldi oynadı" şeklinde konuştu.

"FUAT HOCANIN TRANSFERDE BÜYÜK ETKİSİ OLDU"
"Transferde Fuat Çapa'nın çok etkisi oldu. Fuat Çapa nasıl biri?" sorusuna ise Vleminckx, "Daha önce Gençlerbirliği transferim gündeme gelmiş fakat ben Belçika'da kalmayı denemeyi tercih etmiştim. Bu kış transfer döneminde de Fuat Hoca'yla bir görüşmemiz oldu. Görüşme gayet güzel geçti. Beni çok etkiledi. Öncelikle bana inandığını söyledi. Benim için hocanın bana inanması çok önemliydi, onun için Gençlerbirliği'ne geldim. Gençlerbirliği'nde gayet mutluyum. Aynı dili konuştuğum insanlar var. Hemen hemen herkesle anlaşıyorum, herhangi bir sıkıntım yok" diye cevap verdi.
Türkiye'de kalmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin değerlendirme yapan Vleminckx, "Türkiye'ye geleli çok kısa bir süre oldu. Önümüzde birçok maç var. Bu maçlarda elimden gelen her şeyi yapacağım, her şeyimi ortaya koyacağım. Ondan sonra tekrar düşüneceğiz ve görüşeceğiz. O zaman belli olacak kalıp ya da gideceğim" yorumunu yaptı.

FUAT ÇAPA: "GENÇLERBİRLİĞİ'NDE HİÇBİR FUTBOLCU UYUM SORUNU YAŞAMAZ"
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, transfer çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunarak, "Beklentilerimize cevap alamadığımız mevkiler vardı. Björn, tanıdığımız, bildiğimiz bir futbolcu. Onu nasıl oynatacağımızı bildiğimiz için kadro yapımıza da baktığımızda takımımızın oyun karakteri ve felsefesine uygun olduğunu gördük" diye konuştu.
Yeni transfer Vleminckx uyum sürecinin çok kolay geçeceğini beklediklerini ve öyle de olduğunu dile getiren Çapa, "Zaten bize gelen hiçbir futbolcunun uyum sorunu saha dışı sıkıntı olmaz, saha içinde biraz zamana ihtiyaç var. Biz hem ekip hem de kulüp olarak bu yönde çok deneyimli olan bir kulübüz. O açıdan adaptasyon aşamasını çok çabuk geçeceğimizi biliyorduk" dedi.

"BJÖRN, BELKİ 3-4 HAFTA SONRA İSMİNDEN BAHSETTİRECEKKEN İLK HAFTADAN BUNU YAPTI"
"Saha içerisinde Björn'ün ilk maçta sonuca direk etki etmesi bizi mutlu etti" diyen Çapa, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Björn'ün gelecek için ilk maçtan gol atmasının avantaj ve dezavantajları da var. Bundan sonra belki 3-4 hafta sonra isminden bahsettirecekken ilk haftadan bunu yaptı. Önemli olan burada hem kendisi için hem takımı için bu süreci iyi değerlendirmek gerekiyor ve diğer oyuncularımıza haksızlık yapmamamız gerekiyor. Sonuçta futbol takım oyunu Björn de bu oyunculardan bir tanesi. Birileri topu ona getirmediği zaman o da golle buluşamaz. O yüzden takım oyunu daha önemli."

"İKİ TARAFIN DA BİRBİRİNE GÜVENMESİ GEREKİYOR, ÇÜNKÜ GÜVEN OLMAZSA BAŞARI DA OLMAZ"
Çapa, "Türkiye'de çok farklı dilleri bilen tek insansınız. 4 dil biliyorsunuz ve Björn'ün transferinde bu yönünüz etkili oldu mu?" şeklindeki soruya, "Tabi ki. Sonuçta Gençlerbirliği'nde sadece teknik adamlar değişiyor, onun haricinde transferi Başkan İlhan Cavcav ve Genel Menajer Cem Onuk gayet iyi yönetiyorlar. Benim de katkılarım oldu. Belçika ve Hollanda pazarını çok iyi bildiğimiz için orada tanımış olduğumuz futbolcuları gündeme getirmemiz, Gençlerbirliği'nin o futbolcuları tanıması bizim de işimizi kolaylaştırıyor. Tabi ki iletişim çok önemli. Çünkü itibar çok önemli. Biz de mümkün olduğu kadar o güveni çok iyi bir şekilde sağlamak istiyoruz. İki tarafın da birbirine güvenmesi gerekiyor, çünkü güven olmazsa başarı da olmaz" ifadelerini kullandı.

"UEFA'YA GİTMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Gençlerbirliği'nin bu sezon UEFA Kupası'na gitme hedefini vurgulayan Çapa, "Türkiye'de başarı denildiği zaman kriter olarak ya şampiyon olman gerekiyor ya da Avrupa kupalarına gitmen gerekiyor. Bu çok güzel bir başarı kriteri. Bunları yaparken bilinçli yapmak lazım. Çünkü siz bu sene o başarıyı yakaladığınız zaman gelecek sezon da o başarıyı yakalamanız ve üzerine bir şeyler koymanız gerekiyor. Yani bu yapılanmayla eğer başarı yakalanacaksa doğru ancak bu sezon başarı yakalanıp gelecek sezon kaoslara neden olacaksa bence adım adım ilerlemek çok daha mantıklı" dedi.
Geçen sezon belirlenen hedefi çok iyi bir şekilde yakaladıklarının altını çizen Çapa, "Bu sezon hedefimizi ligi 6 ya da 9'uncu sırada bitirmek. Eğer bunu gerçekleştirecek olursak bu sezon da işimizi iyi yapmış oluruz. Bu demek değildir ki hedefimiz Avrupa Kupaları değil. Tabi ki eğer hedefimizi Avrupa kupaları. Gelecek sezon da Gençlerbirliği'nin hedefi o olmalı. Çünkü yapılan 3 yıllık planlamaya göre, bu sezon 6-9 gelecek sezon da ilk 5'i hedefliyoruz" diye konuştu.

"HER FUTBOLCU HER TAKIMA UYMAZ"
"Türkiye'de 4 büyük takım golcü transferinde her zaman bir uyum sorunu yaşıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un santrafor oyuncu transferlerinde sıkıntı yaşamasını neye bağlıyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine ise Çapa, "Onları değerlendirmek bana göre değil. Çünkü o takımların yönetim kurulu, transfer komitesi ve teknik adamları var. Sonuçta her futbolcu her takıma uyacak diye bir şey yok. Bizim seçmiş olduğumuz forvet tipiyle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın seçmiş olduğu forvet tipi olmaması gayet normal. Futbol bir takım oyunu, önemli olan forvetin etrafındaki 10 oyuncunun özellikleri çok önemli. Çünkü siz bir oyuncuya göre bir oyun felsefesi belirlerseniz. O oyuncu olmadığı zaman sıkıntı yaşarsınız" değerlendirmesini yaptı.
(SU-BH-BÇ-S)

23.01.2013 11:54:08 TSI

Editör: Wan Haber