Gençlerbirliği taraftarlarının her yıl organize ettiği destek ve dayanışma gecesinde konuşan Teknik Direktör Fuat Çapa, Spor Toto Süper Lig'de oynana son 2 maçta taraftarlarını çok üzdüklerini belirterek, "Evlatlar her zaman hata yapar ama büyükler affeder" dedi.
Gençlerbirliği taraftar sitesi "haydigençler.com" tarafından her yıl organize edilen dayanışma ve yardımlaşma gecesi İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Lokali'nde yapıldı. Geceye Gençlerbirliği Yönetim Kurulu üyesi Muammer Akyüz, Teknik Direktör Fuat Çapa, futbolcular Aykut Dönmez, Artun Akçakın ve Ferhat Çapa ile çok sayıda taraftar katıldı. Yaşlı ve genç taraftarları buluşturan gecede 14 Mart 1923'te Ankara'da kurulan Gençlerbirliği tarihinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
FUAT ÇAPA, GENÇLERBİRLİĞİ'Nİ DEĞERLENDİRDİ
Gecede Gençlerbirliği'nin Spor Toto Süper Lig'deki durumunu değerlendiren Teknik Direktör Fuat Çapa, "İyi günde, kötü günde yanımızda olan taraftarımıza teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başladı. Çapa, günü kurtarmaya çalışmadıklarını belirterek, "Gençlerbirliği'nin dürüstlüğü ve itibarı belli. O yüzden biz de taraftarımıza o şekilde cevap verme durumundayız. Olumlu baktığımız zaman, hepimizin hayali olan Avrupa kupalarının 4-5 puan gerisindeyiz. Ama olumsuz baktığımız zaman kümede kalma mücadelesi veren takımlarla puan farkımız sadece 6. Olaylara bakış açısı çok önemli" şeklinde konuştu.
ÇAPA'DAN KALECİ RAMAZAN'A DESTEK ÇAĞRISI
"Geçen sezon takımdan kimsenin beklentisi yoktu" diyen Çapa, "Bu sezon 21 yeni futbolcu takımımıza dahil oldu. Bunlardan 8'i altyapıdan çıkan, 13'ü ise Türkiye liglerinde oynayan oyuncular. Takım olmak kolay değil, futbolcularımızın 4-5 yıl aynı takımda oynamaları gerekiyor. Onun için bu durumu geçen sezondan itibaren yürütemedik. Özellikle son 2 maçta taraftarımızı çok üzdük. Taraftarımızdan tek ricam; olaylara karamsar bakmamanız lazım. Sizin tribündeki coşkunuz futbolcularımıza sahada çok olumlu yansıyor. Orada oynayan futbolcular, sizin evlatlarınız. Evlatlar her zaman hata yapar ama büyükler affeder. Bu açıdan, biz bu oyuncularla ligin sonunu getireceğiz. Elinizden geldiğince oyuncuları motive etmenizi istiyorum"
AYKUT DEMİR YILIN FUTBOLCUSU SEÇİLDİ
Gecede "yılın gazetecisi" ödülüne layık görülen Fanatik Gazetesi Ankara Muhabiri İlhan Güler ile Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Musa Samur'a ödülünü Kırmızı-siyahlı taraftarlar verdi. Gecede ayrıca, Gençlerbirliği Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Muammer Akyüz'e ve Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Hakan Kaynar'a "yılın yöneticisi", milli futbolcu Aykut Demir'e ise "yılın futbolcusu" ödülü verildi.
Renkli geçen programın anısında futbolcuların imzaladığı forma ile eşofman takımı, bere, kartpostal, masa takvimi ve anahtarlık düzenlenen çekilişle taraftarlara verildi.
(SU-SU-S)

14.02.2013 00:11:48 TSI

Editör: Wan Haber