Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor'u evinde 1-0 mağlup etti. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maça ilişkin, "Tekniğin, taktiğin değil yüreğin ortaya konması gereken bir maçtı" dedi.
Çapa, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çapa, maça şanssız başladıklarını belirtti. Azofeifa'nın gribal enfeksiyonu bulunduğunu anlatan Çapa, "Bir hafta çalışıyorsunuz ve maç saatinden oyuncunun oynayamayacağını öğreniyorsunuz bu sıkıntı yaratıyor" diye konuştu.
Akhisar Belediyespor'un her geçen gün oynadığının üstüne biraz daha koyan iyi bir takım olduğunu ifade eden Çapa, "Ligde bulunduğunuz yeri belirleyecek haftalar oynanıyor ve maç iki taraf için de önemliydi. Bugün tekniğin, taktiğin yanında yüreğin ortaya çıkması gerekiyordu. Bu tür maçlarda yetenek yeterli olmuyor. Bu açıdan da oyuncularımı kutluyorum" dedi.
İlk yarı iyi pozisyonlar ürettiklerini anlatan Çapa, ikinci yarı rakibin biraz daha aktif oynadığını ancak tehlikeli atakları yine Gençlerbirliği'nin ürettiği ve fazla pozisyon vermediklerini söyledi.

"KALECİ RAMAZAN'I KUTLUYORUM"
Gençlerbirliği Kalecisi Ramazan'ı başarılı kurtarışları nedeniyle kutlayan Çapa, şöyle devam etti:
"Maçın içinde her ne kadar üst düzey kurtarışlar yapmamış gözükse de her seferinde oyunun içinde vardı. Çünkü Türkiye'de altyapınızdaki genç oyuncuları kazanmak bu kadar kolay olmuyor. Umarım Ramazan bundan sonraki süreçte başarılı çıkışını sürdürür ve Spor Toto Süper Lig'de kalıcı olarak devam eder."

KULUSİC, GALİBİYETİ GETİRDİ
Gençlerbirliği'ne galibiyet golünü getiren Ante Kulusic, "Bugün çok zor bir müsabakaydı. Akhisar iyi ir takım. Çok koşan, mücadele eden bir takım biz de aynı şekilde koştuk mücadele ettik. Bizim için gerçekten çok önemli olan bir 3 puan aldık. Bu açıdan mutluyuz" diye konuştu.
Başkent temsilcisinin yeni transferi Björn Vleminckx ise, "Bugün zor bir müsabakaydı. Maçtan önce zor bir maç oynayacağımızı biliyorduk, öyle de oldu. Fakat sahada iyi bir performans ortaya koyarak maçı aldık. 3 puan bizim için iyi oldu" dedi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyuna iyi başlayamadıklarını belirtti. İlk yarıda özellikle zeminin kaygan olması nedeniyle top hakimiyetini sağlayamadıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Konsantrasyon eksikliği nedeniyle yemememiz gereken bir golü yedik ve içeriye 1-0 geride girdik" dedi.
Oyuncularının iyi mücadele ettiklerini dile getiren Hamzaoğlu, "Üzgünüz, buraya da 3 puan için gelmiştik ama elimiz boş döndük. Umudumuz sürüyor, ligin son maçına kadar bu ligi kovalayacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum, iyi bir mücadele ortaya koydular. Kayserispor maçında galip gelerek, kaybedilen puanları telafi etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Hamzaoğlu, sakatlığı süren oyuncuların yokluğunun oyunlarını çok etkilediği belirtti.
Akhisar Belediyespor oyuncusu Kerem Bulut, "Güzel bir maçtı, çok iyi futbol oynadık. Gençlerbirliği girdiği pozisyonları değerlendirdi ve maçı kazandı" dedi. Bulut, bir süre top oynamadığı için idman eksiği bulunduğunu ancak ilerleyen maçlarda daha iyi oynayacağını kaydetti.
Deneyimli oyuncu Çağdaş Atan da, "Her şey göründüğü gibi. Çok iyi oynadığımız maçı kaybettik. İlk yarı ve ikinci yarıda pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik" diye konuştu.
Atan, forvet eksiklerinin bulunduğu adeta "bir sniper"a ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
(SU-MFS-MFS-S)

26.01.2013 18:54:09 TSI

Editör: Wan Haber