İzmit Belediyesi tarafından yürütülmekte olan yaşlı ziyaretleri devam ediyor.
Gençler tarafından gerçekleştirilen ziyaretler Yenimahalle ve Gündoğdu Mahallelerinde tamamlandı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinden oluşan gençler halen Terzibayırı'ndaki yaşlıları ziyaret etmeyi sürdürüyor. Gençlerin yaşlı ziyaretlerini gönüllü olarak yaptıkları açıklandı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri Recep Balat, Vedat A. Özmen, Mücahit Gönül, İ. Enez Arslan, Şahin Çakar ve Salih Erol ile İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinden Zekiya Sain, Coşku Barış Malkoç, Pervin Bulut, Kader Başayoğul, Enes Yayla, Efsane Saraçcı, Murat Beyhan dan oluşan gençler Terzibayırı Mahallesinden 60 yaşının üzerinde 19 vatandaşın evlerini tek tek ziyaret ettiler.
Gençler, ziyaretine gittikleri vatandaşlara üzerinde "İzmit'in Kıdemlilerine Sevgilerimle. Dr. Nevzat Doğan İzmit Belediye Başkanı" yazan kartların bulunduğu çiçekleri hediye ediyor. Başkan Doğan'ın selamını ileten gençler, yalnız yaşayan yaşlılarla da sohbet edip istek ve şikayetlerini dinliyorlar.
İzmit Belediyesi'nin örnek projelerinden olan yaşlı ziyareti çerçevesinde Terzibayırı Mahallesi sakinlerinden Hayriye Ocakçı (60), Mürvet Bilgiç(64), Döndü Arslan (88), Sadife Gökdemir (80), Abdülaziz Kırşavoğlu (79), Güler Taner (73), Ayşe Öz (76), Ferşat Bayram (74), Kemal Alsar (79), Asiye Alsar (73), Fehim Ellez (73), Sabire Ellez (71), Kudret Karabulut (72), Vahide Can (70), Hanife Pişkin (72), Mümine Karakaş (73'ın evlerine gidildi.
Yaşlıları ziyaret edip onlarla sohbet eden gençler, büyüklerin deneyimlerini ve gençlik anılarını dinlemekten büyük keyif aldıklarını belirterek, "Yaptığımız ziyaretler hem büyüklerimizi memnun etmekte hem de bizlere farklı yaşamları öğrenerek tecrübe kazandırıyor" dediler.
İzmit'in kıdemlileri kendilerinin gençler tarafından ziyaret edilmesinden, hatırlarının sorulmasından çok memnun kaldıklarını belirterek, ziyaret edilmenin, hatırlanmanın ve tecrübelerini paylaşmak konusunda heyecanlı ve istekli gençlerle birlikte hoş vakit geçirmenin kendilerini çok mutlu ettiklerini ifade ederek Belediye Başkanı Dr. Doğan'a teşekkür ettiler.
(MA-MA)

24.12.2012 11:02:16 TSI

Editör: Wan Haber