Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve AIESEC Bursa Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Sürdürülebilir Başarı Platformu' tarafından düzenlenen 'Genç Fikirler Semineri', üniversite öğrencileriyle sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda yapılan toplantıya, gençler büyük ilgi gösterdi. Geçtiğimiz yıl 'Liderlik' konseptiyle ilki yapılan seminer, bu yıl 'gençliğin gücü' başlığı altında düzenlendi. Hilton Bursa, Bosch ve İş Bankası'nın yanı sıra Kaledonya, Kafe Pi, Pres Metal, Sular Grup, Nar Girişimcilik ve Bilge Adam gibi kurumların temsilcileri, hazırladıkları sunumlarla hem sektörlerini tanıttı, hem de gençlerin kariyer süreçlerinde izleyecekleri yol hakkında ipuçları verdi. Sunumların ardından firma temsilcileri vaka sunumlarını gençlere sunarak, konu hakkında fikir üretmelerini istedi.
Gençlerin hazırladıkları projeler, sektör temsilcileri tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren projeler mart ayında yapılacak olan 'Gençliğin Gücü Zirvesi'nde ödüllendirilecek.
Genç Fikirler Semineri'nin ilk konuşmacısı olan Hilton Bursa Oteli Genel Müdürü Alp Atilla, firmaları gençlerle buluşturan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne ve AIESEC Bursa Şubesi'ne teşekkür etti. Hilton'un dünyada 76 farklı ülkede 3 bin 800 tane oteli bulunduğunu anlatan Atilla, 20 bini sadece Avrupa bölgesinde olmak üzere toplam 188 bin oda kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Kendisinin Bursa'ya yeni geldiğini hatırlatan Alp Atilla, "Dışarıdan bakıldığında sadece Uludağ var sanılıyor. Oysa burada bir termal var. Ne yazık ki termal, sadece termal olarak kalmış. Sağlık yatırımı yapılmamış veya sağlık turizmi hiç düşünülmemiş. İsviçre'de ve Avusturya'da sağlık çiftlikleri var. Belli yaşlardaki insanlar her türlü doktoru burada bulabiliyor. Termal havuzlara giriyor. İnanılmaz paralar harcıyorlar. Umarım ileride böyle bir yatırım Bursa'ya gelir. Burada inanılmaz bir tarih var. Bu öne çıkartılamamış. Uludağ'da ise kış turizmi pahalı hale gelmiş. Neredeyse Alpler'le yarışan fiyatlar var. Aslında Bursa kendini pazarlayamamış. Kendi içinde kalmış bir şehir" dedi.
Bosch İnsan Kaynakları Sorumlusu Nurşen Dağlı ise, şirketi tanıtan bir sunum yaptı. Şirketin gelecek vizyonu ve Bursa fabrikası hakkında bilgi veren Dağlı, inovasyonun ve yeni ürünler geliştirmenin önemine vurgu yaptı. Dağlı, şirket olarak gençlere değer verdiklerini, iki tarafından birbirine katkı sağlayabileceğini ifade etti. Gençlerin sorularını cevaplayan Dağlı, daha sonra vaka sunumunu yaparak gençlerin fikir üretmesini istedi.
Tüm gün süren 'Genç Fikirler Semineri' kapsamında İş Bankası İnsan Kaynakları yönetim bölümünden Onur Atıcı, Kaledonya Genel Müdürü Murat Bayizit, Kafe Pi Bursa İşletme Müdürü Ahmet Şahin ve Anadolu Şubeleri Müdürü Tolga Çetinel, Pres Metal Kalite Müdürü Macide Binici ve Sular Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sular da birer sunum yaparak kendi sektörleri hakkında bilgi verdi ve vaka sunumlarıyla gençlerin fikir üretmelerini istediler.
Sunumların ardından ise Bilge Adam Kurumsal Müşteri Yöneticisi Fatih Bakıcı tarafından 'Fikir oluşturma ve proje yönetme eğitimi' verildi. Nar Girişimcilik Kurucu CEO'su Burak Ünaldı ise 'Girişimcilik örneği' konulu bir sunum yaparak tecrübelerini gençlerle paylaştı.
(MA)

23.12.2012 13:50:51 TSI

Editör: Wan Haber