Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın üniversiteye hazırlanan gençler için başlattığı Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Aydın Gençlik Merkezi'nin koordine ettiği "Seyyah-Bizim İller Projesi"ne Adnan Menderes Üniversitesi'nden de destek geldi.
Aydın Gençlik Merkezi'nin organizasyonunu üstlendiği "Seyyah-Bizim İller Projesi", Bozdoğan ilçesinden gelen 40 kişilik öğrenci grubu ile başladı. Bozdoğan Anadolu Lisesi ve Bozdoğan Meslek Lisesi'nden gelen öğrencilere, gezi programı çerçevesinde ADÜ Aydın Meslek Yüksekokulu, ADÜ Tıp Fakültesi, ADÜ Spor Salonu, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi, ADÜ Merkez Kafeterya, ADÜ Merkez Kütüphane ve ADÜ Atatürk Kongre Merkezi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca öğrenciler, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda "One Billion Rising" etkinliği ile kadına şiddete karşı protesto için düzenlenen dansa katılım gösterirken, sergiledikleri halk oyunları ile de destek verdi.
Toplam 16 hafta sürecek ve gençler arasında bilinirliği en fazla olan Seyyah-Bizim İller Projesi"nde, önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve daha çok katılımcı ile devam etmesi hedefleniyor. Proje kapsamında Aydın'a bağlı 16 ilçede yer alan okullardan öğrencilerin, organize edilerek Adnan Menderes Üniversitesi'nin gezdirilmesi amaçlanıyor. Üniversiteyi yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olacağı düşünülen öğrenci gruplarına, ADÜ Merkez Kampüste yer alan birimlerimizin gezdirilmesinin yanı sıra ADÜ'nün diğer birimleri, kampüs ortamı, sosyal aktiviteleri ve öğrenci yaşamı gibi merak ettikleri konular hakkında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelince bilgilendirme yapılmaya devam edecek.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ilk gezi sonunda, Aydın Gençlik Merkezi işbirliğinden duydukları memnuniyeti, öğrenciler ise Adnan Menderes Üniversitesi'ni yerinde tanımaktan dolayı sevinçlerini dile getirerek ayrıldı.
(MB-İK)

18.02.2013 12:07:26 TSI

Editör: Wan Haber