Canik Belediye Başkanı Osman Genç, spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı yılın belediye başkanı seçildi. Başkan Genç ödülünü Ankara'da düzenlenen törende aldı.
Kırıkkalegücü Kulübü tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen Geleneksel Yılın Spor Adamları Yarışması'nda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, spora yaptığı yatırımlar nedeniyle Yılın Belediye Başkanı seçildi. Ödülünü Ankara'da düzenlenen törende alan Genç, "Canik'te takım oyunu oynuyoruz. Her alanda olduğu gibi sporda da ekibimizle birlikte başarıya ulaştık" dedi.
Kırıkkalegücü Kulübü 7. Geleneksel Yılın Spor Adamları Ödül Töreni Ankara Sürmeli Otel'de düzenlendi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile medya ve spor camiasından birçok isim katıldı. Törende, Yılın Belediye Başkanı seçilen Başkan Genç ödülünü Kırıkkale Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin'den aldı.
Ödül töreninde yaptığı konuşmada, spora destek vermenin geleceğe yatırım anlamına geldiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Gençlerimizi fiziki, ruhsal ve ahlaki bakımdan ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğimizi de o kadar sağlam temeller üzerine oturtmuş oluruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaksını severim' sözünde olduğu gibi biz de Canik'te zeki, çevik ve ahlaklı sporcular gençler yetiştirmek için önemli alt yapı çalışmaları yaptık. Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımımız 1. Lig'de ilçemizi ve Samsun'u gururla temsil ediyor. Daha geçtiğimiz günlerde 9 Yaş Badminton Türkiye Şampiyonası'nda minik sporcularımız Türkiye ikincisi olarak bizleri gururlandırdı. Canik Belediyespor Kulübü bünyesinde bunun gibi ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atan birçok sporcu ve takımımız var. Canik sporda da artık marka oldu. Başarı ekip işidir. Canik'te takım oyunu oynuyoruz, birlikte başarıyoruz. Nasıl ki her alanda Canik'te bir başarıya ulaşmışsak, sporda da sporcularımızla el ele vererek önemli başarılar elde ediyoruz. Bundan sonra da spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecektir. Yaptığımız çalışmaların ödüllendirilmesi şüphesiz ki bizleri gururlandırıyor ve çalışma azmimizi artırıyor" dedi.
(SAM-GKH-Y)

11.12.2012 16:20:28 TSI

Editör: Wan Haber