Yeşilay Konya Şubesi bünyesinde yeni kurulan Genç Yeşilaycılar Topluluğu, Huzurevi sakinlerini ziyaret ederek, sigaranın zararları konusunda bilgi verdi ve tavsiyelerde bulundu.
Huzurevi ziyaretine Yeşilay Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, Genç Yeşilaycılar Topluluğu Başkanı Ahmet Akkın, Başkan Yardımcısı Behlül Utku ve üyeler Bilal Akkın ile Mustafa Ayrancı katıldı. Huzurevi sakinlerine çikolata dağıtan topluluk üyeleri, daha sonra yaşlılarla birlikte bir süre sohbet etti. Yeşilay Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, Konya Genç Yeşilaycılar olarak sosyal bir faaliyetle yaşlılara olan sevgi ve saygıyı unutmamak için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Türkiye'de son zamanlarda sağlam aile yapısında sosyal, fiziksel, ekonomik ve duygusal değişimlerin olduğunu kaydeden Pişkin, "Bu değişim kişilerin bağımlılık yapan maddeleri kullanmalarına sebep olmaktadır. Cemiyet içindeki sosyal boşluğu doldurmak gerekiyor. Sosyal hayat boşluğu madde bağımlılığına sürüklemektedir. Ama cemiyette sosyal olarak dışlanan, düşük akademik kariyer, dini bilgilerin yetersizliği alışkanlıklara karşı gençlerde direnci azaltmaktadır" dedi.
İnternette kültürel, ahlaki ve dini değerleri hiçe sayan kullanımların olduğunu da vurgulayan Pişkin, "Bu kullanımlar ile aile ortamında çatlaklar olmakta, bu da ailenin parçalanmasına sebep olduğundan zararlı maddelerin kullanılmasına zemin hazırlamaktadır. Toplumda elbirliği ile gençlerde zararlı alışkanlıkları kullanmaya yönelik baskıları en aza indirmek gerekir. Televizyonlarda gençlere yönelik sigara ve alkolle ilgili yayınların tamamen kaldırılması gerekir. Bu gibi yayınlar yapıldığında RTÜK'e telefon ederek tepkimizi göstermeliyiz. Toplumda hızla artan her türlü zararlının arkasında düşman elinin olduğu unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.
Yeşilay Konya Şube Başkanı Pişkin, daha sonra huzurevi sakinlerine sigaranın zararlarından bahsederek, sigarayı bırakmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Genç Yeşilaycılar Topluluğu Başkanı Ahmet Akkın da, bu yaşına hiç sigara kullanmayan huzurevi sakinlerinden Metin Tektaş'a (74), Yeşilay rozeti takarak, sigara içmediği için onu tebrik etti.
(AH-Y)

31.01.2013 15:46:41 TSI

Editör: Wan Haber