Kahramanmaraşlı sporcu Hasan Biricik, Adana'da düzenlenen Türkiye Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 200 ve 400 metrede derece yaparak Türkiye Şampiyonu oldu.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Adana Serinevler Atletizm Pistinde 16-17 Şubat tarihlerinde yapılan yarışmada ipi göğüsleyen 17 yaşındaki Biricik, mutluluğunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile paylaştı.
Antrenör İrfan Arguz'un da katıldığı ziyarette, Kabakçı genç sporcuyu ödüllendirerek başarılarının devamını diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kabakçı, Kahramanmaraş'tan ilerleyen dönemlerde Hasan gibi bir çok sporcunun çıkacağını belirtti. Kabakçı, şöyle konuştu:
"Atletizm dünyada önemli spor branşlardan biri. Türkiye'de yeni yeni olimpiyatlarda almış olduğu derecelerle birlikte bu sporda büyük mesafe kat ediyor. Kahramanmaraş'ta da ihalesi gerçekleşen ve yer teslimi de önümüzdeki günlerde müteahhit firma tarafından alınacak olan Vali Saim Çotur atletizm pisti inşallah çok kısa sürede yapılacak. Hasan gibi olimpiyatlara dünya şampiyonalarına ve milli takımlara göz kırpan sporcularımız burada çalışacaklar ve çok büyük başarılara imza atacaklar."
(YUT-Y)

19.02.2013 11:07:44 TSI

Editör: Wan Haber