Başkent'te ODTÜ'de yaşanan olayların ardından öğrencilere destek için Başbakanlık Merkez Binası'na yürümek isteyen Genç-Sen üyesi grup, çevik kuvvet barikatı ile durduruldu. Göstericiler polislere su dolu balonlar fırlattı.
Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan Genç-Sen üyesi bir grup, "Üniversite isyanda" ve "Redhack: 2-YÖK: 0, Hırsız rektörler istifa" yazılı pankart açtı. "Üniversite bizimdir, üniversite ayakta" şeklinde sloganlar atan grup, Başbakanlık Merkez Binası'na yürümek istedi. Bunun üzerine Karanfil Sokak girişinde grup, çevik kuvvet barikatı ile durduruldu. Polis barikatının önünde bir süre slogan atan grup adına basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, ODTÜ'de yaşananların yükseköğretimi teslim almak isteyenlere cevap olduğu ifade edilerek, "Yeni YÖK Yasa Tasarısı adı altında başlatılan süreçle birlikte yükseköğretim birçok farklı noktadan hegemonya altına alınmaya, tamamı ile sermaye güdümüne sokulmaya çalışılmaktadır" denildi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, yanlarında getirdikleri içi su dolu balonları ve kar toplarını polis barikatına fırlattı. Çevik kuvvet polisleri kalkanları ile eylemcilerin attığı su balonlarından korunmaya çalıştı. Polise su dolu balon atan göstericiler, daha sonra dağıldı.
(BC-CC-Y)

09.01.2013 17:26:45 TSI

Editör: Wan Haber