Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen '3.Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması'nın kazananları belli oldu.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Gizem Frit Seramik işbirliğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlenen 'Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması'nın kazananları belli oldu. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Nilgün Bilge ve Gizem Frit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ballık'ın katılımlıya açılan serginin ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
Her yıl ilginin daha fazla arttığı yarışmaya geçen yıla göre daha fazla aday eser gönderildi. Eserlerin niteliklerinde de önemli bir gelişme olduğunu belirten GSF Dekanı Prof. Nilgün Bilge, bütün eserlerin sanatsal yönden çok kaliteli olduğunu jüri olarak dereceye girenleri belirmede zorlandıklarını belirtti.
Türkiye dışından El Salvador ve İran gibi ülkeler dahil 148 eserin yarıştığı yarışmada birinciliğe Anadolu Üniversitesi'nden Sibel Yeşil'in çalışması layık görüldü. Depremi konu edindiği 'Deprem' adlı özgün çalışmasıyla 5 bin TL'lik Birincilik ödülüne layık görüldü. Yeşil, plaketini SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın elinden alırken, 5 bin Türk Lirası birincilik ödülünü ise Gizem Frit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ballık verdi.
Yarışmada ikinci olan Mimar Sinan Üniversitesi'nden Mine Poyraz ise, plaket ve 3 bin TL para ödülünü Tolga Ballık'ın elinden aldı. Dereceye giren diğer adaylar ve ödülleri şöyle: Üçüncülük Ödülünü kazanan Adem Tuğuç'a 2 bin TL, Mansiyon ödüllerine layık görülen Gamze Yoncacı, Duygu Arı ve Dicle Öney'e 1 bin TL ve SAÜ Kurum Özel Ödülü sahibi Emre Ekici'ye 750 TL para ödülleri verildi.
Ödüllerin ardından genç sanatçı adayların eserlerinin yer aldığı sergi açılışı yapıldı. GSF Sanat Galerisi'nde sergilenen eserlere üniversite içinden ve dışından katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
(RKO-RKO)

21.12.2012 12:00:38 TSI

Editör: Wan Haber