Perşembe günü, Giresun'un Tirebolu ilçesinde arkadaşlarıyla gezmek için bindiği minibüsün açık kapısından düşerek ağır yaralanan 23 yaşındaki öğretmen Hale Çelik kurtarılamadı. İki yıldır atama bekleyen ve bir özel anaokulunda ücretli çalışan Hale Çelik'in ailesi, kızlarının organlarını bağışladı. Genç yaşta yaşamını yitiren Hale öğremenin organlarının Ankara, Erzurum ve Trabzon'da organ bekleyen 5 kişiye hayat vereceği belirtildi.
Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Bal yaptığı açıklamada,"genç öğretmenimiz Hale Çelik'in beyin ölümü gerçekleşti. İl organ koordinatörlüğünün ailesi ile görüşmesi sonucunda aile organ nakline karar verdi.Acılar içinde organ bekleyen insanlara karşı duyarlılık gösteren aileye teşekkür ederim. Ankara ve Trabzon'dan gelen özel ekipler bugün öğleden sonra hastanelerine gelerek organları almak için ameliyata girdi" dedi.
Annelerini bir buçuk yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle kaybettiklerini söyleyen Hale'nin ağabeyi Mahmut Çelik, şunları söyledi: "Kardeşimizin başka insanlara hayat vermesi ve onun organlarının yaşayacak olması bizi mutlu eder. Acımız biraz olsun bu şekilde hafifler."
Genç öğretmen Hale Çelik'in kalbi ile kornealarının Ankara İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, böbreklerinin birinin Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, diğer bir böbreği ve karaciğerinin de Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne gönderileceği bildirildi.
(MB-HO-Y)

22.12.2012 17:28:50 TSI

Editör: Wan Haber