Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Gençlik Kurulu, Rize'de merkeze bağlı Sütlüce köyünde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek, maviyemiş konusunda bilgi aldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Kulübü ve İşletme Kulübü üyelerinin de katıldığı ziyaret programında ilk olarak Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akbulut tarafından katılımcılara maviyemiş üretim rakamları, yetiştiriciliği, budaması, bakımı, bahçe tesisi ile depolaması konusunda Doç. Dr. Mustafa Akbulut tarafından sunum yapıldı. Sunumda yeni bahçe kuracaklar için en önemli maliyeti fidan fiyatlarının oluşturduğu, pazarlama konusunda sözleşmeli üretim modeli ile yetiştiricilik yapılmasının daha uygun olabileceği vurgulandı. Daha sonra Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hüseyin Baykal tarafından maviyemişin botanik ve bitkisel özellikleri ile ilgili bir sunum yapıldı.
Rize ilinde yayılım gösteren farklı türler hakkında bilgi veren Baykal, yayılım gösteren alanların yaz aylarında proje kapsamında detaylı olarak incelenmekte olduğunu belirtti. Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Yusuf Şavşatlı ise, yaptığı sunumda maviyemişin içeriği, farklı kullanım şekilleri, tıbbi özelikleri hakkında bilgiler verdi.
Farklı sektörleri ve yatırım alanları tanımak için ziyaretlerine devam edeceklerini ifade eden Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu, Genç girişimcilerimize, iş adamlarımıza tanıtmak için düzenlediğimiz sektörel teknik geziler kapsamında bugün Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeydik. Yapılan çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettirilmesini temenni etmekteyiz. İlimizdeki yerel kaynakların korunması ve geliştirilmesi konusunda bilinçli şekilde adım atılması, yatırım yapılacak alanlarda uzmanlardan görüş alınması sonuca olumlu yansıyacaktır. Başta Merkez Müdürümüz sayın Akbulut olmak üzere değerli akademisyenlerimize sunumları için ve ziyaretimiz boyunca bizlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz" dedi.
Sunumların ardından merkez laboratuvar, bahçe ve tesislerinin gezilerek çekilen hatıra fotoğrafı ile program tamamlandı.
(GF-EK-Y)

17.12.2012 16:49:19 TSI

Editör: Wan Haber