Adana'nın Kozan ilçesinde intihar eden 2 çocuk annesi genç kadının, kendisini 3 bin 800 lira parasını çalmakla suçlayıp çırılçıplak soyarak üzerinde para arayan eşine sinirlenip kendisini astığı ileri sürüldü.
İddiaya ilçeye bağlı Kuytucak köyü Karapınar Mahallesi'nde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Nuh B., bir hafta önce eşi Seyhan B.'yi (27) kaybolan 3 bin 800 lirasını çalmakla suçladı. Seyhan B.'nin, "Parandan haberim yok. Neden çalayım?" diyerek karşılık vermesine sinirlenen Nuh B., eşinin üzerini aradı. Nuh B., elbiselerinde bir şey çıkmayınca bu kez karısını çırılçıplak soydu. Parayı bulamayan şahıs, bu kez, "Nereye sakladın?" diyerek eşine bağırdı. Eşinin yaptıkları gururuna dokunan Seyhan B., yaşadıklarını bazı akrabalarına anlattı. Genç kadın, yakınlarının eşinden ayrılması önerisini, "Çocuklarımı bırakıp gidemem" diyerek kabul etmedi. Olanları onuruna yediremeyen Seyhan B., pazartesi günü çocuklarını okula gönderdikten sonra iple kendisini evin tavanına asarak intihar etti.
Uzun süre dışarı çıkmadığı için merak edip eve gelen komşuları tarafından bulunan kadının cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Seyhan B.'nin cenazesi, otopsinin ardından köydeki mezarlıkta toprağa verildi.
İntihar eden Seyhan B.'nin annesi Gürcan Gültekin'in ise kızının ölümünden damadını sorumlu tuttuğu öğrenildi. Gültekin'in, damadının daha önce de kızını hırsızlıkla suçladığını iddia ederek, "Kızım, eşinin kendisini çırılçıplak soyup üzerinde para aradığını söyledi. Bu kızımı çok üzdü. O günden sonra kızım içine kapandı. 'Anne artık yaşayamam, kendimi öldüreceğim' dedi. Eve dönmesini istedim ama çocuklarını bırakamadı. Morali çok bozuktu. Kızım eşi yüzünden intihar etti. Damadım kızımın katilidir, tutuklanmasını istiyorum" dediği öğrenildi.
İntihar eden Seyhan B.'dan geriye kız kardeşinin kına gecesinde oynarken çekilmiş görüntüsü kaldı.
Nuh B.'nin ise o günün ardından kayıplara karıştığı ve telefonlara cevap vermediği belirtildi.
(EKA-GS-Y)

07.12.2012 15:34:33 TSI

Editör: Wan Haber