İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EGİAD'ın yeni Yönetim Kurulu'nu kabul etti. Siyasette kalitenin artırılması için iyi yetişmiş gençlerin diledikleri partiden belediye meclis üyesi olması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, İnciraltı konusunda da "Planlamada şimdi yapılacak bir hata, kentin 50 yıl sonrasını etkiler" dedi.
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve Kurul üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Çalışmaları ve projeleri hakkında Başkan Kocaoğlu'na bilgi veren EGİAD üyeleri, merak ettikleri soruları da Başkan Kocaoğlu'na yönelttiler.
Konuşmasına, "gençlikte enerji olduğu" hatırlatmasıyla başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sizler bizim yetiştiğimiz koşullardan daha iyi yetiştiniz. Hayatın içinde, hayatla daha iyi entegre olan bireylersiniz. Neyin olup olmayacağını ya da yapıp yapamayacağınızı daha iyi biliyorsunuz. EGİAD iyi yetişmiş, bugün İzmir'i sırtlayıp götürecek bir örgütlenme. Sizlerden kentin ileriye taşınması gibi bir misyon bekliyoruz. Kentler, ülkeler hatta insanlık dinamizmle gelişir. İzmir bir yere gelecekse sizlerle gelecek" dedi. Siyasette kalitenin artırılması için iyi yetişmiş gençlerin diledikleri partiden belediye meclis üyesi olması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Siyasetin bir meslek olmaması gerekiyor. Özellikle belediye başkanlarının, parti ayrımı yapmadan, toplumun her kesimini kucaklayacak şekilde çalışması ve 'herkesin belediye başkanı' olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
"GELECEĞİN İZMİR'İ ETKİLENİR"
EGİAD yöneticilerinin kent gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İnciraltı planlaması konusunda da şunları söyledi:
"Bizim çıkışımız, İnciraltı'nda yanlış yapılmasın diyeydi. Çünkü bugün yapılacak planlama yanlışı, 50 sene-100 sene sonraki İzmir'i etkileyecek."
Ziyarette konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ise kent için ürettikleri projelerde birlikte Büyükşehir'le çalışmak ve destek vermek istediklerini söyleyerek, EXPO konusunda da herhangi bir unvan beklemeden görev almaya hazır olduklarını kaydetti.
(HK)

14.01.2013 10:35:30 TSI

Editör: Wan Haber