Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecinde genç işadamlarının Avrupa'da Türkiye'nin başarılı temsilcileri olduğunu belirterek, "Genç İşadamları AB Yolunda Projesiyle, genç işadamlarımıza AB ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini yürütürken faydalı olacak konularda eğitimler vermeyi hedefliyoruz" dedi.
İngiltere Büyükelçiliğinin katkılarıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen, 'Genç İşadamları AB Yolunda' projesinin açılışı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla, yarın İstanbul Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yaptığı açıklamada, AB'ye tam üyelik sürecinde genç işadamlarının Avrupa'da Türkiye'nin başarılı temsilcileri olduğunu belirterek, "Onların katılım sürecine aktif katkıları AB üyelik müzakerelerine hız verecektir. Genç İşadamları AB Yolunda projesiyle, genç işadamlarımıza AB ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini yürütürken faydalı olacak konularda eğitimler vermeyi hedefliyoruz" dedi.
'Genç İşadamları AB Yolunda' projesi, İstanbul, İzmir ve Gaziantep illerinde bulunan genç işadamları derneklerine üye 180 genç işadamının katılımıyla gerçekleştirecek. Bu çerçevede ilk eğitimler, İstanbul'da 15-16 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Eğitimler, İzmir'de Mart ayında, Gaziantep'te ise Mayıs ayında düzenlenecek. Eğitimlerde, 'Temel AB Eğitimi', 'Yatırım indirimleri', 'Çifte vergilendirme', 'Vize serbestisi', 'Vergi muafiyetleri' ve 'AB fonları' konuları genç işadamlarına detaylı bir şekilde anlatılacak. Ayrıca, eğitimlere katılan genç işadamlarından kura yoluyla seçilecek olan bir heyet, Haziran ayında Londra ve Brüksel'e çalışma ziyaretine götürülecek.
(EY-ÖK-Y)

14.01.2013 13:10:55 TSI

Editör: Wan Haber