Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, beraberinde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Meclis Üyesi Hasan İşcan ve AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği'ne ziyarette bulundu.
AK Partili heyeti ÇEGİAD Başkanı Emre Asbaş ile Dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Uzun zamandır dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirten Ali Ertem ziyaretlerde dernekler ile sivil toplum kuruluşlarının sıkıntı ve isteklerini dinlediklerini söyledi. Başkan Ertem, çözüme kavuşturabilecekleri sıkıntıları çözüme kavuşturduklarını, güçlerinin yetmedikleri durumlarda ise bu şikayetleri gerekli yerlere bildirdiklerini belirterek "Hükümetimizin de bu konuda büyük bir hassasiyeti var. Bu konuları dikkatle takip ediyorlar." Dedi. Çerkezköy için hep birlikte olumlu icraatlar yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Ertem "Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği gibi önemli derneklerin de siyasal partilere yakınlaşması gerekir. Bu şekilde fikirlerini, projelerini özgürce ifade edebilmeleri gerekir." İfadelerine yer verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek AK Partili heyete teşekkür eden Emre Asbaş, ÇEGİAD olarak belediye meclisinde temsil edilmek ve projelerinin hayata geçirilebilmesi için belediyeden yardım istediklerini söyledi.
Dernek olarak çalışmalarından bahsederek sözlerini sürdüren Asbaş, "Şu an 65 üyemiz var. Bu sayıyı artırmak en büyük hedefimiz. Bunun dışında işadamları ve esnaflarımıza yönelik çeşitli eğitimler veriyoruz. Yaklaşık 1 yıldır devam eden bir işçi sağlığı ve güvenliği eğitimimiz var. Aynı zamanda sertifikalı seminerlerimiz devam ediyor. Kurumsallaşma adına danışmanlık hizmeti alıyoruz." Bilgilerini verdi.
İçinde bulundukları ticaret ortamında en çok çek yasası ve iflas erteleme yasasından şikâyetçi olduklarını belirten Emre Asbaş bu yüzden oldukça fazla zarara uğradıklarını belirterek "Bizim Ankara'dan isteğimiz bu durumun bir an önce düzeltilmesidir. Oldukça fazla mağdur oluyoruz. Suçsuz olduğumuz yerde suçlandığımız zamanlar bile oluyor." Diye konuştu.
Konu hakkında konuşan Ali Ertem, Asbaş'ın ifadelerine katılarak "Buradaki en büyük görev bankalara düşüyor. Bankalar görevlerini titizlikle yerine getirse böyle sıkıntılar olmayacak. Ancak önüne gelene kredi kartı dağıtılır, bu işleri de gelişi güzel yaparlarsa haklı vatandaş, mağdur olur. Ancak bu şikâyetleriniz Ankara'ya ulaşıyor. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın." Dedi.
AK Partili heyet Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği'ne gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından çevre kıraathanelere de ziyaretlerde bulunan vatandaşların sıkıntılarını dinlediler. Kıraathane ziyaretlerinin kaldığı yerden devam edeceğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, "Halkın sorunlarını dinlemeye, çözüm üretmeye devam edeceğiz." Diye konuştu.

18.02.2013 12:22:42 TSI

Editör: Wan Haber