Ziyaret esnasında gençlerin iş hayatına atılması başta olmak üzere, kentteki üretimin artırılması, ortaklık kültürünün geliştirilmesi ve firmaların imalata yönlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu. İlk hedeflerinin ortaklık kültürünün geliştirilmesi olduğunu ifade eden Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen, “Kentimizdeki her kesimin bir araya gelmesi için çalışmalar yapmamız lazım, ekonomisi gelişmiş olan illerin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Özellikle gençlerimizin kahve köşelerinden kurtulması ve ekonomik hayata atılması konusunda bizlere çok iş düşüyor, lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere işsiz olan diğer genç kitlemizi bir araya getirerek iş hayatına atılmaları noktasında OSB ile ortak hareket etmeliyiz” dedi.

YEREL SANAYİCİNİN DESTEKLENMESİ OLMAZSA OLMAZ
Görmen, “Yerel sanayicinin ilk etapta desteklenmesi ilk işimiz olmalı bunun için çok sağlam bir lobi çalışması ile merkezi yönetimle sürekli iletişime geçmeliyiz. Var olan sanayicimizin gelişmesi üretime atılmaya çalışan diğer girişimcileri etkileyecektir, bu noktada yapacağımız tüm çalışmalar kent ekonomisine ışık tutacaktır” dedi.

KENTİN DİNAMİKLERİNİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ise, “Kentimizin menfaatleri için birlikte hareket etmemiz gerekir. Sizin gibi gençleri gördükçe iş yapma hevesimiz daha çok artıyor. Belki tecrübe noktasında daha iyi olabiliriz ama eğitim ve girişimcilik ruhu konusunda çok faydalı işler yapacağınıza inanıyorum. Özellikle kentimizin diğer sanayi illeri ile rekabet edebilmesi için çok fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Bunun için eşit vergi dağılımının eşit üretim dağılımı ile adil bir şekilde güncellenmesi gerekiyor. İldeki tüm STK’lar ve diğer kurumlar bu konuda ortak hareket etmeli, yine kentte iş yapan sanayiciden gelir vergisi, sigorta ödemeleri veya diğer kesintilerin daha düşük seviyeye çekilmesi ile hammaddenin kente getirilmesi veya pazarlanması esnasında ulaşım bedellerinin en asgari seviyeye indirilmesi ile ilgili girişimlerimizi yoğunlaştırmamız gerekir” dedi.
Özellikle kentteki üretim hacminin genişletilmesi konusunda OSB olarak tüm projelerde rol alabileceklerini belirten Bozkurt, Genç Girişimciler Kurulunun dinamik gücüne ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Son olarak ortak çalışma kararı alan GGK ve OSB yönetim kurulu üyeleri en kısa zamanda meslek lisesi öğrencileri ile OSB deki kullanılan teknolojinin incelenmesi ve çalışma hayatının yakından takip edilmesi konusunda bir araya gelme kararı aldılar.

Ziyarette Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen, başkan yardımcıları Necip Oflas, Kurul Üyeleri Oğuz Yörük ve Abuzer Altın ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ve yönetim kurulu üyesi Ergül Gülaç hazır bulundular.

Editör: Wan Haber