Gençlik ve Spor Bakanlığı, KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştireceği ''Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' ile gençlerin potansiyellerini gerçekleştirme imkanı sağlıyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, "Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla Adıyaman, Ankara, Aksaray, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa ve Trabzon illerindeki gençlik merkezlerinde KOSGEB işbirliğiyle ''Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' verileceği bildirildi. Bu illerdeki gençlik merkezlerinde ücretsiz düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimcilerin, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacakları kaydedildi.
Gerçekleştirilecek bu projeyle ayrıca girişimciliğin desteklenmesi ve istihdamın arttırılmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin hedef kitlesinde, kendi işini kurmak isteyen 18-29 yaş aralığında bulunan gençler yer alıyor. Genç girişimciler için dört aşamalı, 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, sınıf içi ders ve atölye çalışmaları şeklinde verilecek. Sektörel ve yerel düzeyde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim programına e-ticaret, dış ticaret vb. sınıf içi eğitim veya atölye çalışmaları da eklenebilecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde her bir sınıf için en fazla 30 (otuz) katılımcı kabul edilecek ve katılımcılardan ücret alınmayacak'' denildi.
Eğitime başvurmak ve detaylı bilgi almak için Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri veya www.gencgirisimciler.gsb.gov.tr internet adresi ziyaret edilebilir.
(ZB-Y)

06.02.2013 15:38:14 TSI

Editör: Wan Haber