Adana Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, masa tenisinde Türkiye Şampiyonu olan başarılı sporcuları Cenap Şimşek ve Berat İnce ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti.
Zihni Aldırmaz'a teşekkür eden Celal Karadoğan, "Adana'da engelli bireylerin özgürce dolaşmasını sağladığınız için teşekkür ederim.20 yıldır bu kentte yapılmayanlar 1 yılda yapıldı. Her durakta otobüse binebiliyor, engelliler olarak halkın arasında dolaşabiliyoruz. Ayrıca sayenizde spor da yapıyoruz" dedi.
Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına çok önemli atılımların yapıldığını belirten Celal Karadoğan, "Spor fonunun önemi burada ortaya çıkıyor. Çünkü engelliler spor yapıyor. Sizin hamiliğinizde engelli sporcularımız daha iyi noktalara gelecektir" şeklinde konuştu.
Celal Karadoğan, sporcuları Cenap Şimşek'in masa tenisinde Türkiye şampiyonu, 14 yaşındaki Berat İnce'nin de Türkiye üçüncüsü olduğunu belirterek, "Ayrıca takım halinde Türkiye şampiyonu oldular. Bütün bunlar Sayın Başkanın desteğiyle gerçekleşti. 14 yaşındaki sporcumuz gelecekte daha önemli başarılara imza atacaktır. Çünkü henüz çok genç" ifadesini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Engelsiz Kent Engelsiz Ülke" anlayışı ile yola çıktıklarını ve önemli mesafe kat ettiklerini bildirdi.
Engelli milli takımlarının Adana'da kamp yaptığını, çünkü kendilerini burada rahat hissettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Engellilerle engelsizlerin aynı mekanı paylaşması bizim için çok önemli. Engellilerin spor yapmasını da çok önemsiyoruz. Başarıları elbette bizi gururlandırıyor ancak başarıdan önce onların hiçbir engelle karşılaşmadan günlük yaşamlarını sürdürmeleri ve spor yapmaları geliyor."
Zihni Aldırmaz, ziyaret sonunda Celal Karadoğan ve başarılı sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(ADN-Y)

18.02.2013 10:39:12 TSI

Editör: Wan Haber