Her hafta kent ekonomisi ve kariyer planlamasında etkin olabilecek kişi ve kurumları konuşmacı olarak davet ettikleri programlar düzenleyen Genç Ekonomistler Topluluğu üyeleri böylece üniversite ve kent buluşmasına katkı sağlayacaklarını belirttiler.


Y.Y.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Ekonomistler Topluluğu’nun bu haftaki konuğu Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yüzlerce öğrenciye hitap etti. Programın açılış konuşmasını Y.Y.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mithat Melen yaptı. Melen, Genç Ekonomistler Topluluğunun çok önemli bir çalışma yaptıklarını belirterek “Özellikle Necdet Takva’yı davet etmeleri çok doğru bir tercih. Ben kendisini tanıdıktan sonra çok değerli olduğunu gördüm. Öğrencilerin de bu önemli değerden faydalanmasını istiyorum. Kent adına, ekonomi yönetimi adına çok doğru bir isim tercih etmişler” şeklinde konuştu. 


Genç Ekonomistler Topluluğunun konuğu olan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, gençlerin çok önemli bir misyon üstlendiklerini belirterek “Bize düşen görev sizi hayata hazırlamaktır. Van hak ettiği yerde değil. İstatistiklere göre bu ülkenin en yoksul kentlerinden birinde yaşıyoruz. Bu durumu değiştirmek için çok çalışmalıyız.” Dedi.


Takva, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin öğrencilerine katkı olması için özellikle İran’a yapacakları bir program da 10 öğrenciyi de davet edeceklerini belirterek “Öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce deneyim kazanmaları gerek. Bu açıdan Van TSO olarak 10 öğrenciden oluşan bir grubu İran’a götüreceğiz. Gerek Üniversiteleri gözlemleme gerekse İran pazarını görmeleri açısından önemli bir deneyim kazanacaklardır” şeklinde konuştu. 


Van ekonomisi ve istatistiklerle desteklenen bir sunum yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaklaşık 2 saat öğrencilerle bir arada oldu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Takva, öğrencilere Van TSO’yu okullarının bir parçası olarak görmelerini, özellikle eğitim hayatlarına katkı için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

 
Genç Ekonomistler Topluluğu tarafından programa katılma anısına Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’ya plaket takdım etti. Programa Y.Y.Ü. Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, Van KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Reha Saydan, Van TSO Akademik Danışmanı ve Genç Ekonomistler Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Menaf Turan, akademisyenler ve yaklaşık 300 öğrenci katıldı. 

 

Editör: Wan Haber