Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Turgutlu Devlet Hastanesi bölgenin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olma yolunda önemli başarılara imza atıyor.
Geçen günlerde karın ana atar damar balonlaşması şikayetiyle hastaneye gelen Necati Sayar (65), uzun zamandan beri sıkıntısını çektiği bu rahatsızlıktan kurtulmak istediğini dile getirdi. Sayar'a, Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Cemal Kemaloğlu tarafından kapsamlı bir muayene sonucu riskli de olsa ameliyat olması gerektiği belirtildi. Yıllarca farklı kurumlara başvuran Sayar, uzmanların riskli bir ameliyat olduğunu ve bu riski alamayacaklarını söylemesi üzerine bu acıyla yaşamak zorunda kaldı.
Turgutlu Devlet Hastanesi doktorlarından Cemal Kemaloğlu, bu riske hasta onayını aldıktan sonra girebileceğini belirtti. Turgutlu Devlet Hastanesinde Doktor Cemal Kemaloğlu tarafından yapılan aortobifemoral bypass ameliyatı ile hastanın böbrek bölgesinden ayak bileğine kadar uzanan ana atardamarı alınarak yerine yapar bir damar takıldı. Operasyonun tüm risklerine rağmen Kalp Damar Cerrah Cemal Kemaloğlu başarılı bir ameliyata imza attı ve hastanın derdine derman oldu.

ARTIK İYİYİM
Ameliyattan sonra yaklaşık bir hafta hastanede kalan Necati Sayar, artık ağrılardan kurtulduğunu belirtti. Sağlığına kavuşan Necati Sayar, şöyle konuştu: "Doktoruma teşekkür ediyorum. Yeniden doğmuş gibiyim. Böylesine büyük bir ameliyatın Turgutlu ilçemizde yapılıyor olabilmesi bir nimet. Gitmediğim üniversite hastanesi kalmadı ama derdime çare olamadılar. Bu riski almak zorundaydım. İyiki bu riski Cemal doktorumla aldım ve beni hayata yeniden döndürdü. Doktorum sürekli beni motive etti ve birlikte ortak karar verdik. Tüm riskler konusunda bana detaylı bilgiler sundu ve bende doktoruma güvenerek bu riskleri aldım. Doktorumdan Allah razı olsun."

DAHA ÇOK HAYAT KURTARACAĞIZ
Başarılı ve bir o kadar da riskli ameliyata imza atan doktor Kemaloğlu da hastasının sağlıklı bir şekilde hayata dönmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getirdi. Riskli bir ameliyat yaptığını anlatan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Cemal Kemaloğlu, şunları söyledi: "Oldukça riskli bir ameliyattı ve hastamıza bu riskleri detaylı bir şekilde anlattık o bize güvendi ve bu operasyonu gerçekleştirdik. Kendime güvenmemde hastamızın bu ölümcül riski alması etkili oldu. Sonuçta başarılı bir operasyona imza attık, bu daha başlangıç bu güzide hastanemizde daha çok hayat kurtaracağız. Hastamıza ve ailesine geçmiş olsun diliyorum."
Açıldığı günden beri adından övgü ile bahsettiren Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sabri Taşcıoğlu da sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastamıza geçmiş olsun diyorum. Doktorumuz başarılı bir ameliyata imza attı. Turgutlu'da böyle bir ameliyatın gerçekleştirilmesi bence övgüye değer ama bu bir başlangıç daha adımızdan çok söz ettireceğiz. Doktorumuza başarılar diliyorum"
(İLK-HO-Y)

25.12.2012 15:12:07 TSI

Editör: Wan Haber