Iğdır'da, Dünya Gençlik Kulübü Derneği (GENÇDER) Başkanı Muharrem Yavçin ve üyeleri Vali Yardımcısı Şenol Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren GENÇ-DER Başkanı Yavçin, amaçlarının kahve köşelerindeki gençleri topluma faydalı ve üreten bir genç haline getirmek olduğunu söyledi. Bu konuda olağan üstü bir güç sarf etiklerini belirten Başkan Yavçin, gençliği sportif faaliyetler içerisinde yer almaları içinde çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yavçin, "Bu spor faaliyetlerinde yüzme, güreş, ata sporları, boks gibi dallarda da faaliyet göstermekteyiz" dedi.
Derneklerinin kısa bir dönem içinde kurulmasına rağmen tiyatro gurubu kurduklarını anlatan Yavcin, önümüzdeki Mart ayının 18'de Çanakkale şehitlerini anlatan bir sahne sergileyeceklerine değinerek, ayrıca 1915 yılında Ermeni çetelerinin milletimize karşı yaptığı katliamı anlatan drama içerikli bir sahneyi de çalıştıklarını söyledi.
Iğdır Vali Yardımcısı Kaya da, ildeki sivil toplum kurumlarının çok aktif çalıştıklarına dikkat çekerek, GENÇ-DER'inde basından çalışmalarını takip etiklerini belirtti. Kaya, "STK'lar ne kadar aktif olursa toplum içerisinde sorunların iletilmesi ve çözümünde yetkililerin işleri de kolay olur. STK'ların özellikle toplumu ilgilendiren ortak konularda bir araya gelerek platformlar oluşturup, birlikte hareket etmelerin de fayda vardır. Derneğinizin kurulma amacı çok önemli toplumumuzun temel taşı olan gençliğimizin üzerine eğilmeniz de ayrıca beni sevindirmiştir. Çalışmalarınız da başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
(BM-Yİ-Y)

21.01.2013 12:38:58 TSI

Editör: Wan Haber