Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlatılan ve üç yıl sürecek olan ‘Genç Çiftçi Hibe Programı’na proje sunan 7 Muradiyeli çiftçiye hayvanları dağıtıldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel’in de katıldığı programda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından her çiftçiye 6 adet dişi düve olmak üzere toplam 42 adet dişi düve dağıtımı yapıldı. Programda genç çiftçilerle sohbet eden Kaymakam Çelikel, özellikle genç çiftçilerin çoğunun bayan olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Programda proje hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü İbrahim Aslanbay ise, Bakanlık tarafından başlatılan program kapsamında ilçede 7 adet projenin kabul edildiğini belirterek, "Bu projelerden 3 adet küçükbaş hayvan projesi, 7 adet büyükbaş hayvan projesi olmak üzere toplamda 10 adet proje kabul edilmiştir. Daha önce iki genç çiftçimizin her birine 38 adet koyun, 2 adet koç olmak üzere toplam 80 adet küçükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Bir çiftçimizin projesi ise 40 adet Merinos koyunlarıdır. Bu çiftçimizin hayvanlarını da birkaç gün sonra kendisine teslim edeceğiz" dedi.

Her bir proje bedelinin 30 bin TL olarak belirlendiğini ifade eden Aslanbey, "İlçemize getirilen bu büyükbaş hayvanlar, Uruguay’dan getirilmiştir. Hereford ve Angus ırkı olan hayvanlardır. Hereford ve Angus ırkı olan bu hayvanlar, etçi ve meraya uyum sağlama konusunda iyi ırklardır. Amacımız, genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve genç çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu sene 10 adet projeyi ilçemize kazandırdık. Umarım önümüzdeki yıllarda ilçemize daha fazla proje kazandırırız. Program kapsamında projesi kabul olan çiftçilerimizi tebrik ediyor, projelerin ilçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber