Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri katıldıkları yarışmalardan ödüllerle dönüyor.
Geçen yıl Antalya'da gerçekleştirilen Chef Star yarışmasında 5 kupa ve 22 madalya alan aşçılık bölümü öğrencileri 11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasından da eli boş gelmedi. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, Türkiye'nin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşma sağlamak için düzenlenen ve 28 ülkeden bin 100 yarışmacının katıldığı "11. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde Harmancık Meslek Yüksekokulu öğrencileri 1 gümüş, 7 bronz ve 4 merit madalya kazandı. Genç aşçılar, madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu.
Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim elemanları Uğur Gömeç ve Osman Güldemir'in yetiştirdiği öğrencilerden Ayşegül Kayhan, "Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması'nda "Ayvanın Rüyası" ile gümüş; Fatmagül Erdem, Neslihan Nayır ve Zeynep Cof, Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması'nda "Sebze Dolması Üçlemesi, Haşhaşlı Tavuk Köftesi, Kızılcıklı Güllaç Tatlısı" ile bronz; Ramazan Aydın, Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması'nda "Yer Fıstıklı Ravioli Binası" ile merit; Gökhan Öz, "Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması"nda "Balkabağı Krem Yatağında Bonfile" ile bronz; Esra Yaman, Ayşegül Demirhan ve Fatma İpek "Gençler Pratik Ekip Yarışması"nda "Kırmızı Pancar Çorbası, Kiraz Dibleli Biftek Sarma, Ayvalı Bulgur Tatlısı" ile merit madalyanın sahibi oldular.
(YS)

14.02.2013 10:50:54 TSI

Editör: Wan Haber