YYÜ’nün genç ve başarılı akademisyenlerinden Can Ozan Tuncer, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti’ye başvurusunu yaptı. Akademisyenliğinin yanında uzun yıllar önemli oluşumlarda yer alan ve yazarlık kimliği ile de bilinen Can Ozan Tuncer, AK Parti’ye başvuran en önemli genç aday olurken, başvuru toplantısında konuştukları ile de takdir topladı.
 
Artık yeni Türkiye’nin konuşulduğu bir döneme girdiklerini belirten Tuncer, konuşmasında şu sözlere yer verdi; Türkiye’nin toplumsal dönüşümü geleceği olan bakış açısı Ak Parti döneminde ayrı bir seyre girmiştir. Milletin umudu ve geleceği olan ak parti kendisine kurulan tuzaklar vesayetler ve antidemokratik durumlar karşınızda yılmadan yoluna devam etmektedir. Eski Türkiye’den yeni Türkiye’ye genç bir nesil intibak etti. Bunların bir kısmı umut vadetmese de ben umut vadeden gençlerden olduğumu söylemek ve düşünmek istiyorum. Van için projelerim yok hayallerim var. Eğer hayallerimi gerçeği dönüştürürsem bunlar proje olacaktır. Bunlar benim yapacağım işler değil. Eğer hedefime ulaşabilirsem yeni liderlerin yetişmesinde teşkilatların hizmetçisi olacağım.” Dedi.
 

“AK PARTİ YAKIN GEÇMİŞİN, UZAK GELECEĞİN PARTİSİDİR” 
Türkiye’nin sahip olduğu farklı mozaikleri Van’ın da barındırdığına dikkat çeken Tuncer, genç yaşta siyasete girmesinin avantajlarını kullanacağına vurgu yaparak; “Van çok farklı bir mozayiği barındırıyor. Farklı etnik kökenler ve 13 ilçesi farklı bir ahenk içerisinde. Bizim bunun kesinlikle bozulmasına müsaade etmememiz lazım.

Gençlik enerjim var. Yaşım da genç. Siyasette umarım gençliğe yer açılır. Eğer gençleşirse biz de umut ettiğimizi ve istediğimizi hayata geçirebiliriz.

AK Parti Türkiye’nin yakın geçmişinin ve uzak geleceğinin partisidir. Türkiye’nin bundan sonrası bu partinin yetiştirdiği kadrolar tarafından yönetilecektir.” Dedi.

Önder Altınal - Şehrivan

Editör: Wan Haber