Bursa'nın Gemlik ilçesinde Celal Bayar Anadolu Lisesi'nde Osmanlıca kursları devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlı Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol ile Osmanlıca okuma kursu Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi'nde 2. kurla öğrenci ve vatandaşlar yönelik olarak devam ediyor. Halk eğitim Merkezi'ne bağlı olarak açılan Osmanlıca okuma kursuna Birinci kuru tamamlayan 24 kişiden başvuranlar ikinci kurla Osmanlıca metinleri okuma kursuna devam ediyor. Toplam 4 kurdan oluşan eğitimi tamamlayan kursiyerler Osmanlıca yazılmış arşiv belgeleri ve fermanları okuyabilecek seviyeye gelecek. Toplam 4 hafta 64 saat olarak planlanan Osmanlı Türkçesini kolay okuma kursunu tamlayanlar girecekleri imtihanda başarılı olurlarsa Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika alacak.
Osmanlı Türkçesi kursu öğretmeni Bekir Boyalıklı, arzu eden herkesin kısa sürede Osmanlıcayı öğrenebileceğini belirtti. Boyalıklı, kursiyerlerin ecdadımızın bize bıraktığı büyük bir mirasa yabancı gözüyle bakmaktan kurtulacağını söyledi.
Kursa katılan Gemlikli vatandaşlar, Osmanlıca okumanın son derece zevkli olduğunu belirterek, "Biz bu kursa başlamadan evvel Osmanlıcayı hem çok zor, hem de çok ağır sanıyorduk. Halbuki Osmanlıca denilen şey Türkçenin İslam harfleriyle yazılmasıymış. Böyle bir kursa devam etmekten dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. Osmanlıca ile öz kültürümüzü daha yakından tanıyabileceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştular.
(HT-MŞ)

15.01.2013 11:28:48 TSI

Editör: Wan Haber