Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, "Gemlik'in bütçesi ile 40-50 yılda yapılabilecek alt yapı sorunu Büyükşehir marifeti ile 1,5-2 yılda tamamlandı" dedi.
Bursa İnegöl'de, 2004 yılında Büyükşehir sınırlarına dahil olan Gemlik'teki değişimi yerinde görmek isteyen İnegöllü basın mensupları, İnegöl Belediyesi'nin organizasyonu ile Gemlikte ilçeye yapılan Büyükşehir yatırımlarını yerinde inceledi. Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, İnegöllü gazetecilerle yakından ilgilendi. İlk olarak Büyükşehir tarafından yaptırılan Ata Tepe Sosyal Tesislerinde İnegöl Basınına öğle yemeği ikramında bulunan Başkan Yılmaz, "Gemlik Belediyesi, Büyükşehir sınırlarına girince çok şeyler kazandı. Özellikle altyapı konusunda ciddi hamleler gerçekleştirildi. Her yağmurda biz Gemlikliler korkulu rüyalar görürdük. Hangi mahallemizi su basacak, hangi okulumuzda eğitime ara verilecek, hangi camide ibadet yapılamayacak diye düşünürdük. Gerçekten camilerimiz, okullarımızı su baskınlarından dolayı hizmet veremeyecek duruma düşüyorlardı. Ama son 2 yıldır yapılan altyapı hamleleri ile bu korkulu rüyaları görmez olduk. Gemlik'in bütçesi ile 40-50 yılda yapılabilecek alt yapı sorunu Büyükşehir marifeti ile 1,5-2 yılda tamamlandı. Ne kadar yağmur yağarsa yağsın afet olmadığı müddetçe altyapıda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz." dedi.
İçme suyu hattının yüzde 99 oranında Büyükşehir tarafından yenilendiğini ifade eden Başkan Vekili Yılmaz, "İçme suyu konusunda kansere yol açan boru tipi olan asbestli borular tamamıyla yenilendi. Büyükşehir ile beraber Gemlik halkı sosyal tesisleri tanıdı. Az önce yemek yediğimiz Ata Tepe Sosyal Tesisleri Gemlik'i olumlu etkilemiştir. Özellikle Bursa'nın iş adamları, bürokratları, siyasetçileri, İstanbul'dan Akdeniz'e giden tatilciler molayı Gemlik'te veriyor. Büyükşehir Belediyesi de birincisi Narlı olmak üzere 2. tesisi de Gemlik'e kazandırdı. Gemlik'in içinden geçen kanal boyunu da büyükşehir marifeti ile hallettik. Şimdi kanal boyunun çehresi değişti. Onun dışında Büyükşehir Belediyemiz Spor Tesisi de yaptı. Büyük bir futbol sahası kazandık. Amatör kulüplerimiz antrenman için dahi Bursa'ya gidiyorlardı. Büyükşehir şimdi okulların spor salonlarını yapıyor. Şu an 2.si yapılıyor. Gemlik Körfez'ine arıtma tesisini de Büyükşehir Belediyesi yapacak. Mart ya da Nisan'da arıtma tesisinin BUSKİ temelini atacak" dedi.
Ziyaret sonunda Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına Başkan Vekili Yılmaz'a İnegöl'ü simgeleyen plaket takdim etti.
(YS)

10.12.2012 13:41:36 TSI

Editör: Wan Haber