AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, büyük yatırımların eşiğindeki Gemlik'in yakın gelecekte hem lojistik köy, hem de turizm açısından cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Milletvekili İsmail Aydın, genişletilip asfaltlanan yollarda ve kavşaklarda incelemelerde bulundu. 14. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, Belediye Meclis üyeleri Necmettin Rama ve Aydın Bayraktar'ın da katıldığı gezi kapsamında BUSEB Genel Müdürü Ali Tanver Yazıcıoğlu'nu da ziyaret eden Aydın , önümüzdeki on yıl içinde ilçenin hava, deniz ve demir yolları ile cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.
Gemlik-Kumla yolunda 7-8 kilometrelik alanda 6 metre olan yol genişliğini 10 metreye çıkaracaklarını ve bu çalışmayı 15 Haziran'a kadar tamamlayacaklarını belirten Aydın, önümüzdeki yıllarda bu yol genişletme çalışmalarının Armutlu ilçesine kadar devam edeceğini müjdeledi.
İstanbul-İzmir otobanının bir ayağının da Serbest Bölge girişini kapsadığını hatırlatan Aydın, bu konudaki fizibilite çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Bu yol çalışmalarını 2015'te tamamlanması planlanan demir yolu ile taçlandıracaklarını bildiren Aydın, 2023 Türkiye'nin vizyon hedefi kapsamında da Yenişehir Havaalanı'ndan sonra ikinci havaalanının Gemlik'e yapılacağını söyledi. Bu konuda fizibilite çalışmalarını yürüttüklerini açıklayan Aydın, "Şu an askeri hara bölgesine Boing tipi bir uçak inebilir. Az kamulaştırma ve çevre düzenlemesi ile bu bölgeyi modern bir hava limanı haline getireceğiz. Önümüzdeki aydan itibaren deniz uçağı seferlerini de başlatacağımızı düşünürsek, Gemlik kara, hava, deniz ve demir yolu ile cazibe merkezi haline gelecektir. Yol alt yapı çalışmalarımız ile yaz aylarında nüfusu 100 bini aşan Kumla artık ulaşım sıkıntısı çekmeyecektir. Bu yolu da Armutlu'ya kadar genişleteceğiz. Gemlik bizim için önemli vizyon bir ilçedir. Bu ilçemize yönelik yatırımlarımız artarak devam edecektir" diye konuştu.
Öte yandan BUSEB içine bir cami yapılması konusunda da mutabakata varıldı.
(MŞ)

28.01.2013 17:05:26 TSI

Editör: Wan Haber