Ankara Barosu tarafından şiddet mağduru kadın ve çocuklara destek olmak amacıyla hayata geçirilen Gelincik Projesi'nin başarıları, Çayyolu'nda düzenlenen seminerle Yenimahallelilere anlatıldı.
Ankara Barosu'nun hayata geçirdiği ve Yenimahalle Belediyesi'nin destek verdiği proje kapsamında düzenlenen "Şiddetin Önlenmesinde Gelincik Projesinin Rolü" adlı seminere, Gelincik Projesi Başkanı Avukat Hilal Akdeniz ve Avukat Tülay Bekar konuşmacı olarak katıldı. Yenimahalle Belediyesi Çayyolu Semt Birim Nikâh Salonunda düzenlenen panelde, projenin şiddetle ilgili yapılan hukuki düzenlemelerdeki rolü anlatıldı.
Uygulamaya geçtiği 2011 yılından bu yana 12 bin kadının Gelincik Hattı'nı aradığını belirten Bekar, her geçen gün sayıları artan 250 gönüllü avukatla projeyi yürüttüklerini belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara Valiliği, İl Özel İdaresi ve belediyeler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla birlikte ortak hareket ederek Türkiye'nin her yerinden şiddet mağduru kadınlara destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Bekar, projenin her geçen gün daha da güçlendiğine dikkat çekti.
Yerel yönetimlerin desteğinin kadınlara sahip çıkılması konusunda çok önemli olduğunu belirten proje başkanı Akdeniz ise, hem adli yardım bürosu hem de kadın sığınma evi ile Gelincik Projesi'ne ilk günden itibaren verdiği desteklerle güç katan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür etti.
Akdeniz, kadınların haklarını koruma altına alan yeni kanunların hazırlanmasında Gelincik yönetiminin de görev aldığını belirterek, yapılan çalışmaların artık devletin adli ve hukuki birimleri tarafından da ciddiye alındığını ifade etti. Her geçen gün artan kadına yönelik şiddet olaylarının hız kesmesi için ellerinden geleni sonuna kadar yapacaklarını söyleyen Akdeniz, baronun şimdi de acil durumlar için bir ekip oluşturduğunu belirtti. Akdeniz, bu ekibin Gelincik Merkezi'ne gelen başvurular dışında meydana gelen şiddet olaylarını yakın takibe alarak, yaralama ve ölümle sonuçlanan durumlarda taraflarla iletişime geçeceğini, yargısal sürecin başlatılması veya devam ettirilmesinde görev alacağını söyledi.
(BK-ÖK-Y)

30.01.2013 10:03:25 TSI

Editör: Wan Haber