Kocaeli'nin Derince ilçesinde geçen yıl işlenen gelin-kaynana cinayeti ile ilgili davada cumhuriyet savcısı mütalaa verdi. 2 sanık için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen davanın, ertelendiği 13 Mart tarihinde karara bağlanması bekleniyor.
Derince İbni Sina Mahallesi Piri Reis Caddesi No:126 adresinde ikamet eden Güler Kurt ve gelini Hatice Kurt, 16 Şubat 2012 tarihinde evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuş ve olayla ilgili soruşturma kapsamında Güler Kurt'un yeğenleri Muhammet M., Mevlüt M. ile arkadaşları Uğur U. ve Murat K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Korkunç cinayet ile ilgili olarak Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya dün de devam edildi. Davaya tutuklu sanıklar Muhammet M., Mevlüt M., Uğur U., Murat K. ile avukatları Ersin Zaralıoğlu, Suat Çelik, Nejdet Çağlar, Didem Zengin ve öldürülen Güler ve Hatice Kurt'un eşi Rasim Kurt ile oğlu Fatih Kurt ve avukatları Şerife Manay katıldı.
Mahkeme, tutuklu sanıklardan Murat Kilitçi'nin cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda adli tıp kurumundan istenen raporun geldiğini ve sanığın cezai ehliyetinin bulunduğunu, ruh sağlığının yerinde olduğunu taraflara bildirdi.
Cumhuriyet savcısının verdiği mütalaada olay tarihinden önce gasp amacıyla Darıca'da cinayet işleyen ve bu suçta kullandıkları tabancayı Derince'de güvenlik güçlerine yakalatan sanıkların, hapse girmemek için yüklü miktarda para temin edip daha sonra yurt dışına kaçmayı planladıkları belirtildi. Bu plan çerçevesinde Muhammet M. ve Mevlüt M.'nin, teyzeleri maktul Güler Kurt'un evindeki kasada 40 bin lira altın bulunduğunu söylemesi üzerine altınları gasp etmeye karar verdiği ifade edildi.
Edinilen bilgiye göre Güler Kurt'un eşi Rasim Kurt'un işi nedeniyle evde olmayacağını bilen şüpheliler, oğlu Fatih'i de evden uzaklaştırmak için iş başvurusu bahanesiyle Muhammet M. aracılığı ile Gebze'ye gitmesini sağladı. Uğur U. ve Murat K.'nin eve gelip kapıyı çaldıkları ve kapı açılınca Fatih'e iş bulacakları vaadiyle içeriye girdikleri, Uğur U. evde yatak odasına girip altınları aramaya koyulduğu esnada gelin Hatice Kurt'un kendisini görüp bağırdığı, bunun üzerine onu bıçaklayıp boğazını keserek öldürdükleri tespit edildi.
Tüm aramalara rağmen evde altın ya da para bulamayınca hiçbir şey almadan kapıda bekleyen Mevlüt ile olay yerinden ayrıldıkları toplanın delillerden anlaşıldığı bu nedenle sanıklardan Uğur U. ve Murat K.'nin "kasten öldürmek" suçundan ayrı ayrı 2 şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini, ayrıca "yağma" suçundan 4'er yıl hapislerini, sanıklar Muhammet M. ve Mevlüt M.'nin ise sadece "yağma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından taraflara bir diyecekleri olup olmadığı soruldu. Sanık avukatları, mütalaada aleyhte olanları kabul etmediklerini söyleyerek savunmalarını hazırlamak için mahkemeden ek süre talebinde bulundu. Mahkeme, sanık vekillerine esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak için ek süre vererek duruşmayı 13 Mart 2013 tarihine erteledi.
Sanıklar ayrıca Darıca'da işledikleri cinayetle ilgili de yargılanıyor.
(UU-GS-Y)

14.02.2013 16:17:00 TSI

Editör: Wan Haber