Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, ÇOMÜ'ye bağlı yeni bir fakülte açılması için siyasi partiler güç birliği yaptı.
Gelibolu'da bir süredir devam eden Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesine bağlı Piri Reis Yüksek Meslek Okuluna yeni bina ya da bir fakülte binası yapma girişimlerinde ortaya çıkan polemiklere son vermek için toplantı yapıldı. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve belediye meclis üyeleri tarafından düzenlenen toplantı meclis salonunda yapıldı. Özacar, "Kamuoyuna farklı bilgiler aktarılıyor. Siyasi parti temsilcilerinin, derneklerin ve tüm meclis üyelerimizin iştirakiyle bir toplantı yapmak istedik. Biz artık polemik olmasını istemiyoruz. Bunun içinde zaman zaman meclis üyelerimizi görevlendirerek, tartışma olacak konuların araştırılmasını ve doğru bilgilerle kamu oyunu aydınlatıyoruz" dedi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr Sedat Laçiner'le görüştüklerini söyleyen Başkan Özacar, "Rektör Sedat Laçiner, Çanakkale ilçelerine üniversite ünitesi tesisi için Kalkınma Bakanlığı'na sundukları 42 adet proje içerisinde Gelibolu'nun da bulunduğunu, ancak Gelibolu'ya kaynak tahsisi konusunda nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda bir bilgi sahibi olmadığını söyledi. Bina yatırımının belediye tarafından üstlenilmesi durumunda öğrenci ve öğretim görevlisi bulunmasında sıkıntı olmayacağını belirtti. Rektör Laçiner, 'Gelibolu'ya neden ve nasıl geleceğiz ki? Hocalarımızın kalacağı lojmanı bile yok' dedi. Bunun üzerine ben de, 'İmkanlarımız çok kısıtlı olmasına rağmen 10 adet lojman yapımını biz üstleniyoruz' dedim" diye konuştu.
Gelibolu AK Parti İlçe Başkanı İsmail Ege, "Üniversitenin 2013 yılında bütçe sıkıntısı yok. Üniversiteye tahsisi yapılacak alanın 5 bin metre karelik bir kısmının da üniversite bütçesine zararı olmaz. Kalkınma Bakanlığı tarafından direk gönderilecek. Bu yapılan işler tamamen Gelibolu'nun yararına olacak. Çok geç kalmış durumdayız. Ama bu yere artık biz üniversitenin yeri gözüyle bakıyoruz. 2013 yılında üniversitenin ya da meslek yüksek okulunun temelinin atılacağına inanıyorum. Gelibolu'nun menfaatleri için ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapacağız" dedi.
(ST-GD-MŞ)

08.01.2013 14:42:51 TSI

Editör: Wan Haber