Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yeni feribot iskelesi yapımı için protokol imzalandı. Yıllık 1 milyon araç geçiş kapasiteli iskelenin üç yılda tamamlanması planlanıyor.
Alaaddin Mahallesi'nde mülkiyetinin bir kısmı Gelibolu Belediyesi'ne ait bulunan 30 bin metrekare yüzölçümlü alana yeni feribot iskelesi yapılması için Gelibolu Belediyesi ile Çanakkale İl Özel İdaresi arasında protokol imzalandı. Valilik makamında Vali Güngör Azim Tuna ve İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin nezaretinde yapılan imza töreninde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar dev proje için imza attı. Feribot iskele kompleksinin ve denizdeki alanların 25 yıl süreyle Çanakkale İl Özel İdaresi'ne kullanılmak üzere tahsis edildiği protokol kapsamında, iki ayrı kullanıcıya hitap edecek şekilde planlanan projenin üç yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Kara tarafında bir kısmı Gelibolu Belediyesi'ne ait olan, bir kısmı ise belediye tarafından kamulaştırılması kararı alınan parseller üzerine, deniz tarafında ise hazineye ait bulunan ve belediye tarafından kiralanacak olan deniz dolgu alanı üzerine, en son güncellenen imar planları dikkate alınarak hazırlanan proje iki ayrı feribot yanaşma rampasından oluşacak. Proje kapsamında karada yolcu salonları, araç bekleme alanları ile bilet satış üniteleri, kafeterya, lokanta, çay bahçesi, emniyet noktaları, hediyelik eşya satış yerleri gibi sosyal donatı alanları da bulunacak.
Protokol gereği Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından inşa edilecek yeni feribot iskelesinin maliyeti iskele faaliyete geçtikten sonra Gelibolu Belediyesi'nin kullanıcılarından o an için alacağı tahsis bedellerinden mahsup edilmek suretiyle karşılanacak. İnşa edilecek terminallerden birisi 25 yıl süre ile İl Özel İdare Müdürlüğü'nün kullanımında olacak, diğer terminalin istifade hakkı ise Gelibolu Belediyesi veya İl Özel İdaresi tarafından tekrar belirlenecek.
(ST-GD-MŞ)

09.01.2013 14:02:03 TSI

Editör: Wan Haber