Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen tüketici ödülleri, bu yıl da sahiplerini buluyor. 'Geleneksel tüketici ödülleri' 7 dalda belirlenen kategoride sahiplerini bulacak.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, tüketici bilincinin geliştirilmesi ve bu yönde hak arama alışkanlıklarının yaygınlaştırılması, tüketici haklarına saygılı kişi, kurum ve kuruluşların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla 2012 yılı faaliyetleri dikkate alınarak 'Radyo Televizyon Programı', 'Yazılı Basın Tüketici Köşesi', 'Bilinçli Tüketici', 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Uygulanmasında Başarılı Kuruluş', 'Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma', 'Bilimsel Çalışma' ve 'Hizmet' gibi 7 dalda "16. Geleneksel Tüketici Ödülleri' verilecek.
Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek tüketici ödüllerine ilişkin açıklama yapan Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, "2012 yılı faaliyetlerine göre verilecek olan '16. Geleneksel Tüketici Ödülleri' bakanlığımızın web sitesi olan www.gtb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır. Kişi veya kuruluşlar, 7 dalda ve değerlendirme ölçütleri belirtilen tüketici ödüllerine doğrudan aday olabilecekleri gibi, diğer kişi veya kuruluşlar tarafından da aday gösterilebilirler. Her iki durumda da adayların belirtilen ölçütleri taşıdıkları belgelenmelidir. Samsun ve ilçe sınırları içersinde ödüle başvuracak adaylar son başvuru tarihi olan 8 Şubat 2013 Cuma günü saat 17.30'a kadar Bakanlığa ulaştırılmak üzere İl Müdürlüğümüze veya doğrudan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'ne yapabilirler" dedi.
(GKH-SLH-Y)

08.01.2013 16:29:58 TSI

Editör: Wan Haber