Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF) Yönetim Kurulu tarihinde ilk kez doğuda bir ilde, Ardahan'da-Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde-yapıldı. Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, TGSDF Yönetim Kurulu üyeleri onuruna bir yemek verdi.
ARÜ Sosyal Tesisleri'nde 08 Şubat Cuma günü gerçekleştirilen akşam yemeğine, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Geleneksel Spor Federasyonu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
İNSANLAR YAŞADIKLARI TOPRAKLARIN KADERİNİ YAŞARLAR
Geleneksel sporların, milletlerin kültürel ve benlik değerlerinin yaşaması bakımından son derece önem arz ettiğini ifade eden ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerine ev sahipliği yapmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirtti. Rektör Korkmaz, "Bizim davranış kodlarımız ve yaşama bakış açımız oyunlarımızın, sporlarımızın içindedir. Bu sporları yaparak hem hayata karşı daha dayanıklı duruyoruz hem de vücut sağlımızı, toplumsal dayanışmamızı arttırıyoruz. Umuyorum ki Ardahan'da yapılan Altın At I. Kış Şöleni, önümüzdeki yıllarda bütün Kafkasya ve Orta Asya'yı kucaklayan bir dostluk şölenine dönüşür. Çünkü bu bölgenin, coğrafyanın kültürel kodları hemen hemen aynıdır. İnsan içinde yaşadığı toprakların kaderini yaşar, biz de bu toprakların kaderini paylaşıyoruz. Bu toprakların kültürel kodlarını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak bizlerin en önemli görevidir." diyerek Çıldır Altın At I. Kış Şöleni'nin ilimizde yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Korkmaz'ın ardından söz alan Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Doğu Anadolu'nun en uç noktasında, soğuk bir iklimde; ancak sıcak bir ortamda bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin her karış toprağı bizim için kutsaldır. Ardahan'da olmamızın yegâne nedenlerinden biri de Sayın Rektörümüzün burada olmasıdır. Kendisinin yoğun programına rağmen yönetim kurulunda olmayı kabul etmesinden ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum."
(ARV-AT-Y)

11.02.2013 15:39:07 TSI

Editör: Wan Haber