Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ayrılan eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yeni partisinin tanıtımını bugün gerçekleştirdi. Kamuoyunda büyük birr heyecan uyandıran Gelecek Partisinin web sitesi halen yapım aşamasında. Çok kısa bir süre içinde açılacak olan sitede kurucular listesi, gençlik kolları ve kadın kolları gibi merak edilen bir çok bilgi biulunuyor. Sitenin muhtemel adresi kısa bir süre önce tescili yapılan www.gelecekparti.org.tr olması bekleniyor.

Gelecek Partisi adı verilen ve logosu da çınar ağacı yaprağı olan yeni siyasi hareketin parti kuruluş dilekçesi dün İçişleri Bakanlığı'na teslim edilmişti.

Bugün düzenlenen toplantıda partinin kurucular heyeti de basına tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, "Bugün partimizin kuruluşunu ilan ediyoruz. Bu kutlu yürüyüşün hayırlı olmasını diliyorum. Bütün baskılara ve korku atmosferine rağmen omuz omuza vererek, ülkemize demokratik ve müreffeh ufku çizmek için bir araya geldik" dedi.

VAN ESKİ MİLLETVEKİLİ DE VAR

Gelecek Partisi'nin kurucular kurulunda 31'i kadın 154 kişi bulunuyor. Kurucu üyeler arasında, yazar Etyen Mahçupyan, eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Erol Olçok'un eski eşi Nihal Olçok, AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Mustafa Bilici ve eski Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yusuf Ziya Özcan da var.

Editör: Wan Haber