Keçiören Belediyesi, 7-10 yaş arasındaki üstün zekalı ve yetenekli çocuklar için "Kış Bilim Haftası" programını düzenledi.
"Liderlik Çalışmaları" kapsamındaki Bilim Haftası, Keçiören Belediyesi ile ÜZYEÇDE'nin (Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği) işbirliği ile gerçekleştirildi. Bilim Haftası'nda, çocukların kendilerine özgü yeteneklerini ve becerilerini geliştirip kullanabilmelerine yönelik atölye çalışmaları yapıldı. Belediyenin Çocuk Danışma Merkezi'ne üye 7-10 yaş arası çocuklar, resim, puzzle ve drama etkinliklerine katılırken, hafta içerisinde düzenlenen geziler sayesinde"yaşayarak öğrenme" imkanını da yakaladılar. Gezip gördükleri yerler hakkında bilgi edinirlerken eğlenceli vakit geçirme şansını da buldular.
Çocuklar, bilimsel kavramların oyun oynanarak ve oyuncak yaptırılarak öğretildiği Atılım Üniversitesi Eğlenceli Bilim Merkezi'nde, robot programlamanın ilk aşamalarını keşfettiler. Rüzgar gülü, teleskop, yağmur çubuğu, elektrik devresi ile ışıklı taç yapmayı öğrendiler. Çocuklara uzay çalışmalarını ve bilimi tanıtıp sevdirmeyi amaçlayan Ankara Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Gökyüzü Bilim Okulu'nda ise, gökyüzünün derinliklerini, evrendeki sistemleri tanıdılar ve teleskoplarla gökyüzündeki yıldızları, gezegenleri incelediler.
Keçiören Belediyesi'nin "Liderlik Çalışmaları" programı, çocukların sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarıp geliştirmeyi, onlara güzel, üretken, doğru ve başarılı yaşama sanatını öğretmeyi hedefliyor.
(BK-ÖZ-Y)

07.02.2013 15:53:50 TSI

Editör: Wan Haber