Çankaya Belediyesi'nce başlatılan Geleceğin Güçlü Kadınları Projesi'nde yer alan genç kadınlar ilk derste bir araya geldi.
Çankaya Belediyesi'nin, genç kadınların kendini tanıması amacıyla başlattığı "Geleceğin Güçlü Genç Kadınları" projesi Atatürk Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda verilen ilk dersle başladı.
Proje kapsamında kendini tanımadan özgeçmiş hazırlamaya varan seminerlerde 46 genç kadın 10 hafta sürecek eğitimler boyunca geleceğe hazırlanacaklar. Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ortaklığında Çankaya Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi'nde sürdürülecek çalışma kapsamındaki eğitimin ilk haftasında ODTÜ Psikoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Nuray Karancı ve Arş Gör. Bahar Köse katılımcılara "Olmak İstediğim Ben mi, Olduğum Ben mi?" başlığında hazırladıkları sunum eşliğinde kendini tanıma, farkındalık ve motivasyon geliştirme üzerine bir ders verdiler.
Programın sonunda bir de belge verilecek olan katılımcılar önümüzdeki haftalarda, kendine güven geliştirme, dış görünüş ve beden dili, toplumsal cinsiyet, kadın hakları, sağlık, iletişim becerileri, karar alma mekanizmalarına katılım, duygular ve stres yönetimi, kadına yönelik şiddet, öz geçmiş hazırlama gibi konularda ders alacaklar.
(BK-ÖZ-Y)

03.12.2012 14:37:45 TSI

Editör: Wan Haber