İzmit Belediyesi, " Geleceğe Ziyaret" adını verdiği meslek bilgilendirme seminerlerini başlattı. İzmit Belediyesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürüttüğü seminerler kapsamında İzmit sınırları içerisinde eğitim gören 11. sınıf öğrencilerine çeşitli meslekler uzmanları tarafından anlatılacak.
İzmit sınırları içerisinde hizmet veren 28 lisenin 11. sınıf öğrencilerine verilecek olan seminerlerin ilki Mimar Sinan Anadolu Lisesi ve İnkılâp Lisesi öğrencilerinin katılımı ile İzmit Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplam 250 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen seminerde Restarotör Ceren Öker Cömert, İç Mimar Derya Taşdelen ve Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Gülenç meslekleri ve iş imkanları konusunda öğrencilere bilgi verdiler. Öğrencilerden gelen sorulara tüm ayrıntıları ile yanıt veren uzmanlar meslek tercihi yaparken hem sevebilecekleri hem de iş bulma konusunda avantajlı olan, ihtiyacın olduğu mesleklere yönelmeleri yönünde gençleri uyardılar.
Seminerde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Doğan, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Meslek seçiminin önemli bir karar olduğunu ve bu nedenle bu projeyi çok anlamlı ve önemli bulduğunu ifade eden Başkan Doğan "İzmit Belediyesi olarak her zaman siz gençlerimizin yanındayız. Genç-iz birimimiz sadece sizlere özel sayısız proje yürütüyor. Eurodesk projesi ile Avrupa'ya gitmenizi, Cephanelik Spor Kompleksi ile spor yapmanızı, Speaking Cafe'de İngilizcenizi geliştirmenizi, Gölkaypark'ta su kayağı öğrenmenizi ve Kefken Sarısu Gençlik Kampı'nda keyifli bir yaz tatili geçirmenizi sağlıyoruz. Etüt merkezlerimizle, mahallelere yaptığımız halı sahalarla, bisiklet yolları ve daha pek çok hizmetimizle biz hep sizin yanınızdayız. Genç dostu bir belediye başkanı olarak sizlere meslek seçimi konusunda ki önerim kararlı olun, çok çalışın ve sabredin. Yaptığınız iş ne olursa olsun en iyisini yapın. Başarı o zaman sizin olacaktır. Her şeyin ötesinde iyi bir insan olmaktan asla vazgeçmeyin" dedi.
İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında her Pazartesi ve Çarşamba meslek seminerleri düzenlenecek. İzmit sınırlarında bulunan 28 lisenin 11. Sınıflarında okuyan tüm öğrencilerinin katılımı ile toplam 18 oturumda tamamlanacak olan seminer programı sonunda 4 bin 568 öğrenciye meslek tanıtımı yapılmış olacak. yarıngerçekleşecek olan seminere Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi ve İzmit Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi öğrencileri katılacak.
(MA-MA)

15.01.2013 14:53:17 TSI

Editör: Wan Haber