Antalya'nın Havalimanı yakınındaki Güzeloba Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, binalarının üzerinden aralıksız olarak geçen uçakların gürültüsünden şikayetçi.
Özellikle yaz aylarında mahallenin uçak gürültüsünden yaşanmaz hale geldiğini söyleyen mahalleli, Rus uçaklarının diğerlerine göre daha çok gürültü çıkardığını öne sürdü.
Güzeloba Mahallesi'nde 5 yıldır yaşadığını söyleyen ve artık uçakların geçiş saatlerini önceden tahmin edebildiklerini belirten İslam Abdullah, gürültüden daha çok yaşlı insanların rahatsız olduğunu ifade etti. Özellikle uçakların kalkış anında balkona bile çıkamadıklarını kaydeden Abdullah, "Bu rotadan kalktıkları için çok gürültülü oluyor. Hatta bazen binalar sallanıyor, araçların alarmları ötüyor" şeklinde konuştu.
Uçak gürültüsünün ev fiyatlarını da etkilediğini söyleyen Abdullah, "Uçak gürültüsü var diye mesela burada 100 bin liraysa 500 metre ileride aynı ev 150 bin TL oluyor" dedi.
11 yıldır aynı mahallede yaşayan Nihat Kaplan ise evine gelen misafirlerin de bu durumdan rahatsız olduklarını belirterek, "Misafir geldiğinde balkona çıkıyor, 'Uçak geçiyor, çarptı çarpacak' diyorlar. Şikayetlerimiz genelde Rus uçaklarının yoğun olması ve daha çok gürültü yapması. Birinci katta oturuyorum. Bina sallanıyor. Gürültüden uyuyamıyoruz. Çocuklar da var" şeklinde konuştu.
(GS-Y)

02.02.2013 13:37:25 TSI

Editör: Wan Haber