Aydın, Muğla ve Denizli illerinin oluşturduğu Güney ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 43. Olağan yönetim kurulu toplantısı Muğla'da yapıldı.
Toplantıya Aydın Valisi Kerem Al, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş katıldı.
Toplantı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in açılış konuşmaları ile başlarken, Ajansın açıkladığı 2012 Mali Destek Programı kapsamında yapılan çalışmalar ve sonuçlar hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verildi. Toplantıda, Ajansın açıkladığı programlar ile bölgede önemli sorunların çözümü için fırsatlar sunduğuna değinilirken programlar kapsamında paydaşlardan gelen geri bildirimler ve sözleşme imzalama sürecine ilişkin bilgiler yönetim kurulu üyelerine sunuldu.
Ajansın 2013 yılında açıklayacağı Doğrudan Faaliyet Desteği bütçesi ve rehberlerinin görüşüldüğü toplantıda, personel durumu ile yeni istihdam edilmesi planlanan personel için de görüşmeler yapıldı. GEKA'nın, kurucularından birisi olduğu Güney Doğu Avrupa Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) hakkında Yönetim Kurulu üyelerine detaylı bilgi sunulurken, bu oluşuma üye olunması kararı alındı. Ajansın uluslararası ilişkiler faaliyetleri kapsamında yakın işbirliği içerisinde bulunduğu Kosova'daki kalkınma ajanslarının Güney Ege Bölgesini ziyaret edeceği belirtilen toplantıda, bu ziyarete ilişkin gerekli planlamanın yapılması ve uluslararası işbirliği ağlarının oluşturulması görüşüldü.
Güney Ege bölgesindeki kentlerin markalaşmasının önemine vurgu yapılan toplantıda, Ajansın bu noktada aktif rol alması gerektiği vurgulanırken, Güney Ege illerine ilişkin markalaşma stratejilerinin oluşturulması kararına varıldı.
(BT-MB-İK)

29.01.2013 15:11:50 TSI

Editör: Wan Haber