Gediz Eğitimciler Derneği, İzmir'in eğitim yıldızları Gediz Üniversitesi ile Yamanlar Koleji'ne eğitim ve kültürel amaçlı gezi düzenledi.
200 eğitim gönüllüsü üyesi bulunan Gediz Eğitimciler Derneği'nin düzenlediği geziye 18 eğitimci katıldı.
Gediz hakkında bilgi veren Gediz Eğitimciler Derneği Başkanı Mustafa Uluhan, İzmir Kestane Pazarı ve Hisar Camii, tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmir Kordonboyu Sahili ile İzmir Karşıyaka Yamanlar Koleji (Yamanlar Fen ve Anadolu Lisesi) ile Gediz Üniversitesi'nin eğitim ve kültürel amaçlı olarak ziyaret edildiğini söyledi.
Geziye katılan eğitimcilerin bu eğitim yuvalarında gördükleri iyi ve güzel örnekleri Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin başkanlık ettiği "Benchmarking" çalışmaları kapsamında değerlendirmeler yaparak burada edinilen faydalı, iyi ve güzel uygulamaları idareci ve öğretmen olarak çalıştıkları eğitim yuvalarında da uygulanması için gayret göstereceklerini belirten Gediz Eğitimciler Derneği Başkanı Mustafa Uluhan, "Gediz'de eğitim-öğretim faaliyet kolunda çalışan 18 arkadaşımız güzel ülkemizin en güzel bir şehrini ve çok güzel iki eğitim yuvasını ziyaret ettiler. İzmir Karşıyaka Yamanlar Koleji'ni ziyaretimiz esnasında gördüğümüz temizlik ve düzen ile bu okulda okuyup dünya çapındaki yarışmalarda altın madalya alan öğrencilerimiz bizleri adete büyüledi. Onların başarıları ile bizde onur ve gurur duyduk. Ayrıca, ilçemiz ve nehrimizin adı ile kurulan Gediz Üniversitesi'ni ziyaret etmek bizleri daha çok gururlandırdı. Bu üniversitede Uluslararası Balkan Göçmenleri Dernekleri Federasyonunca düzenlenen "Balkan Savaşlarının 100. Yılında Balkanları Anlama ve Dünya Barışı" konulu konferansa katıldık. Bizler için fevkalade önemli olan bu konferans ve konferans sonundaki ödül töreni muhteşemdi. Törende, çeşitli Balkan ve Orta Asya ülkelerinden gelen öğrencilerin ve devlet büyüklerinin oluşturduğu renk cümbüşü ve gözlerindeki sevinç pırıltıları bizleri hem coşturup, heyecanlandırdı hem de tam olarak anlayıp sahip çıkamadığımız nesilleri hatırlatıp hüzünlendirdi. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik'in, Balkanlar'ın yakın zamana kadar dünya tarihine acı ve gözyaşının toprakları olarak geçtiğini belirterek, savaşların olmadığı, çocukların ölmediği bir dünya mesajını Balkanlar üzerinden vermesi çok önemliydi" dedi.
Dernek Başkanı Uluhan, Gediz Eğitimciler Derneği'nin her zaman eğitim ve eğitimcinin yanında olduğunu belirterek gezi ve toplantılara katılan tüm eğitimcilere ve gezi boyunca kendilerine rehberlik yapan İzmir Eğitimciler Derneği yetkililerine teşekkür etti.
(MA-EFE)

12.12.2012 11:58:18 TSI

Editör: Wan Haber