Memur-Sen Gediz İlçe Temsilciği'ne bağlı öğretmenler, yurt çapında başlatılan 'Özgürlük için 10 milyon imza' kampanyası için 3 bin 637 imza topladı.
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Gediz Temsilciğine bağlı öğretmenler tarafından yapılan imza kampanyasına Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Ak Parti Gediz İlçe Başkanı Eflatun Coşar, Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Temsilcisi Ali Arısoy ve üyeler katıldı.
İmza kampanyasında bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Temsilcisi Ali Arısoy, Memur-Sen Konfederasyonu olarak, kuruldukları günden beri temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını söyledi.
Başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda, bu duruşlarından taviz vermeden mücadeleye devam ettiklerini belirten Sendika Temsilcisi Ali Arısoy, sözlerine şu şekilde devam etti: "Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında durduk. Bu kararlılığımızın yansıması olarak 30 Kasım 2012'de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik. Konfederasyonumuza bağlı Eğitim-Bir-Sen de bu sürecin içinde, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde 81 ilde basın açıklamaları yapmış ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde gerçekleştirdiği 'serbest kıyafetle işe gitme' sivil itaatsizlik eylemiyle bu yöndeki taleplere dikkat çekmiştir.Bugün bu çalışmalarımıza, milletimizi dahil ederek 'Özgürlük için 10 milyon imza' kampanyasını başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları, Başbakanlığa sunacağız.Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'le kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam ediyor."
Arısoy, bir günde 3 bin 637 imza atıldığını ve 10 bin imza toplamayı hedeflediklerini belirterek, Memur-Sen'in başlattığı 'Özgürlük için 10 milyon imza' kampanyasına yoğun ilgi gösteren Gediz halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
(MA-EFE)

04.02.2013 12:30:22 TSI

Editör: Wan Haber