Başkent'te yılbaşı gecesi uyuşturucu satmak istedikleri ancak işletmecilerinin izin vermediği eğlence mekanlarına düzenledikleri saldırıda 1 kişiyi öldürüp, 4 kişiyi yaraladıkları iddia edilen 4 zanlı yakalandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çankaya Akay Caddesi'nde bulunan eğlence mekanlarında yılbaşı gecesi uyuşturucu satmak isteyen bir grubun yaptığı saldırıda '1001 Gece' isimli kulübün sahibi Yusuf Sönmez'in başına aldığı 2 kurşun ile öldürülmesi, 4 kişinin ise yaralanması olayı ile ilgili çalışma başlattı. Cinayet Büro ekipleri, güvenlik kameralarından silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliğini belirledi. Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen operasyonda zanlılar Hidayet Y., Emrah D., İlvan İ., Selçuk G. ve Hüseyin Ö. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda aralarında suikast silahı olarak da bilinen Glock tabanca da olmak üzere 4 silah ile yılbaşı gecesi eğlence mekanlarında satılmak üzere paketlenmiş esrarlar ele geçirildi. Zanlılardan Hüseyin Ö.'nün uyuşturucu satışı ve hırsızlık suçundan cezaevinde yattığı bildirildi. Yarı Açık Cezaevi'nde kalan Hüseyin Ö.'nün saldırı gecesi izinli olarak çıktığı, saldırının ardından cezaevine döndüğü belirtildi.
Zanlıların emniyetteki ifadelerinde saldırıyı kabul ettiği öğrenilirken, olayla ilgili kimliği belirlenen 2 kişinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.
(EY-CC-Y)

07.01.2013 16:03:37 TSI

Editör: Wan Haber