Amatör spora destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gençlerin spor da başarılı işlere imza atmalarına katkı sağlıyor. Gebze'de bu yönde bir proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi Metin Oktay Tesisi yanında yıllar önce güreş antrenman salonu olarak yapımı başlayan ancak tamamlanamayan kaba inşaat halindeki yapıyı Amatör Spor Evi'ne dönüştürecek. Elden geçirilecek olan yapı Gebzeli pek çok sporcunun çeşitli spor dallarında ter atacağı bir mekan haline gelecek.
Bin 100 metrekare kullanım alanına sahip olan yapı güreş, boks ve halter gibi ilginin yoğun olduğu alanlarda sporcu yetişmesine zemin hazırlayacak. 2 adet güreş minderi, boks ve halter ringinin yer alacağı salon çok amaçlı olarak kullanılacak.
Büyükşehir Belediyesi kaba inşaat halindeki yapının tamamlanarak spor amaçlı kullanılması için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 9 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklifi 785 bin TL ile Fidan Yapı'dan verirken, en tüksek teklif 1 milyon 200 bin TL ile ÖV-KA İnşaat'tan geldi. İhale komisyonu teklifleri değerlendirdikten sonra yüklenici firma belirlenecek. Daha sonra yer teslimi ile inşaat çalışmaları başlayacak.
(MA-MA)

08.01.2013 11:55:32 TSI

Editör: Wan Haber