Gebze Belediyesi tarafından daha önce sonuçları açıklanan "Fotoğraflarla Değişen Gebze" Gebze Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı 25 Ocak Cuma günü saat 14.00'de Gebze Center alışveriş merkezinde yapılacak. Türkiye'nin değişik illerinden 168 fotoğrafçının toplam 679 eserle katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek.
Gebze Center alışveriş merkezinde gerçekleşecek sergi açılışı ve ödül töreninde dereceye giren 8 eser ile sergilemeye layık görülen 32 fotoğraf sergilenecek. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek sergi açılışında dereceye giren 8 eser sahibine ödülleri törenle verilecek. Gebze Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda birinci olan eser sahibine 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira, Gebze Belediyesi Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü ile mansiyon alan üç sanatçıya 500'er lira ödül dağıtılacak.
Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gören ve Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 168 fotoğraf sanatçısı ve meraklısının katıldığı Gebze Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda 670 eser yarıştı. Seçici kurulun 25 Aralık 2012'de yaptığı değerlendirme sonucu birinciliği İstanbul'dan Emre Soytürk "İsimsiz" adlı eseri ile, ikinciliği Sakarya'dan İsmail Okur "Kapı" adlı eseri ile ve üçüncülüğü de Kocaeli'den yarışmaya katılan Arzu İbranoğlu "Gebze'de Gün Doğarken" adlı eseri ile kazandı.
Seçici kurul değerlendirme toplantısında Gebze Belediyesi Özel Ödülü'nü "Kar ve Gebze 4" isimli eseri ile İstanbul'dan Cüneyt Çelik, Jüri Özel Ödülü'nü ise İsimsiz" adlı eseri ile Ali Fuat Altın kazandı. Mansiyon ödüllerinin sahibi ise "Pencere" ve "Kubbeler" isimli iki eseriyle Kocaeli'den Sare Kural ve "Gebze'den Yansımalar 2" eseriyle Aydın'dan Funda Bekiz oldu. Seçici kurul 32 eseri de sergilemeye layık buldu. Yarışmaya katılan toplam 11 fotoğraf ise Gebze Belediyesi tarafından satın alındı.
(MA-MA)

21.01.2013 11:21:16 TSI

Editör: Wan Haber